Sagmajster rutinski do titule i na korak do nove Zlatne kacige

Finalno takmičenje Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu održano na stazi Strelište u Dubcima nadomak Brusa, poslužilo je da se odstrele titule po klasama, a Gabor Sagmajster otišao je i korak dalje, sa šest osvojenih šampionata istakao kandidaturu da naredne godine ako ponovi uspeh osvoji još jednu Zlatnu kacigu.

dupci 15 2

Ocedno Strelište bilo je pravi spas od dosadne jesenje kiše, koja je u subotu padala čitava dan bez prestanka. No, pomenuti uslovi nisu uticali na najspremnije de se uhvate u koštac i sa blatom na stazi, Nedeljni trkački dan u prvom delu protekao je bez kiše na radost takmičara, ali i pristojnog broja publike. Druga trka vožena je po kiši slabijeg intenziteta, ali se na istoj ništa nije rešavalo…

Sve nepoznanice kada su u pitanju novi šampioni, odnosno vicešampioni i trećeplasirani po klasama, rezrešene su posle prve trke. Baš iz tog razloga svi koji su došli na početak programa mogli su da uživaju u prvoj „turi“ kada se nisu štedele mašine i vozilo se do maksimuma, ili koliko je bilo potrebno, zavisilo je od takmičara do takmičara.

dupci 15 3

Najmlađi su se borili do poslednjeg atoma snage, padali ustajali sami ili uz pomoć roditelja, što svojih, što od konkurencije. MX B je bila najbrojnija družina i nekako najraspoloženija za vožnju. Gabor je završio trku da se čestitio nije ni izblatnjavio, šta je iskustvo.

-Vozio sam samo koliko mi je bilo potrebno za šestu titulu. Verujem, ako naredne godine ponovim uspeh i osvojim treću za redom titulu osvojim još jednu Zlatnu kacigu. Još jednom sam dokazao da mi nema premca u klasi i da se pojedine trke dobijaju na iskustvo, a njega na sreću imam na pretek, kako sa Dakara tako i sa svetskog šampionata – rekao je Sagmajster odmah posle prve trke.

dupci 15 4

U svakom slučaju novi šampioni su: klasa MX 65 je Andrej Suša, u MX 85 Miodrag Stanojević, MX 2 Mladen Stanojević, u MX1 Branko Antić, MX 3 Gabor Sagmajster i MX B Slobodan Jablanović.

Rezultati

MX 65: 1. A. Suša, 2. V. Krsmanović, 3. A. Milosavljević

MX 85: 1. J. Ralić, 2. M. Stanojević, 3. T. Radojčić

MX 1: 1. B. Antić, 2. M. Đorđević, 3. R. Sagmajster

MX 2: 1. M. Stanojević, 2. A. Čerkez, 3. V. Ćurčić

MX 3: 1. G. Sagmajster, 2. V. Lang, 3. O. Goblos

MX B: 1. S. Jablanović, 2. N. Petrović, 3. N. Vemić

dupci 15 5

Izvor: plumrace.com