BMW R90/6 “Slow Burn”

Modifikacija motocikala je veoma ozbiljan posao. Konzumira vreme, novac i prostor u garaži. Takođe zahteva visok nivo znanja u oblasti mehanike, i strpljenje vaše supruge.

Većina majstora ovog zanata shvata sebe veoma ozbiljno. Ali direktor dizajna, za Icon 1000 opremu, Kurt Walter, nije u toj priči.

icon-bmw-r90-1

Pored opreme, Walter predvodi tim koji pravi Icon’s off the wall koncept motocikle. To su potpuno drugačije mašine koje spaja nit nepoštovanja.

Poslednji Icon-ov motocikl je BMW R90/6 iz 70-ih godina, koji zrači finim, militantnim stilom.

icon-bmw-r90-2

“Donor je bio poslednji jeftini BMW vazdušar,” Walter je izjavio. “Kao roj bradatih skakavaca, hipsterska nacija je proždrala svaku Hondu CB u krugu od hiljadu milja.”

icon-bmw-r90-3

Walter nikada ne radi stvari do pola, tako da smo potpuno modifikovali ram podignutim pod ramom i prerađenim repom.

icon-bmw-r90-4

Rezervoar je fabrički, ali ima fino prerađen poklopac i prerađeno postolje.

R60/90 fabrički pruža veoma zadovoljavajući zvuk, tako da je samo povezan na unikatni izduv. U pitanju je 2 u 1 u 2 izduvni sistem koji se završava kratkim topovima od Honde CRF450. Prošiveno sedište za koje je zadužen Ginger iz New Church Moto-a, omekšava vožnju.

icon-bmw-r90-5

Za prednje ogibljenje je zaslužan Progressive. Teretno postolje na repu motocikla je prerađeni pod ram Ninja-e 300. “Veliko je dovoljno da drži komplet za brijanje i antikvarnu, srebrnu pljosku.” Izjavio je Walter sarkastično.

icon-bmw-r90-6

Blatobran od Ducati-ja 860GT je veoma praktičan kao i Continental Twinduro TKC80 dual sport gume. Reli far nemačkog brenda Hella osvetljava put.

icon-bmw-r90-7

Icon je poznat po zanimljivim, kratkim filmovima, a tu je i jedan da proslavi lansiranje Slow Burn-a. ” Nabavili smo vojni, Zodiac čamac, prostranu obalu pacifika i rusku manekenu.” Rekao je Walter.

Zvči kao perfektan put u Sjedinjene Američke Države.