Iannonenu pobeda na Red Bull Ringu!

Vikend u znaku Ducatija krunisan je pobedom osvajača pol pozicije, Andree Iannonea. Uprkos tome što je imao drugačije pneumatike od ostalih, izborio se za prvu pobedu Ducatija nakon 6 godina!

Start trke bio je odličan za Lorenza i Marqueza, koji su odmah uspeli da obiđu Rossija. Nisu se dugo zadržali na tim pozicijama, Marc je otišao preširoko i primorao Lorenza da popusti. Grešku Španaca iskoristio je Rossi i obišao ih.

Drugo mesto zauzeo je Andrea Dovizioso, koji je tokom trke vodio, ali ga je timski kolega obišao i zadržao prvu poziciju.

Ducati pratie vozači Yamahe, Lorenzo i Rossi koji nisu uspeli da isprate Ducati. Borili su se između sebe, ali je Lorenzo obezbedio sebi mesto na podijumu.

Petoplasirani je završio Marc Marquez koji je iza sebe sve vreme držao vozača Suzukija, Vinalesa. Pedrosa je uspeo da nadoknadi veliki broj pozicija i trku završava na sedmom mestu.

Prvu desetoricu upotpunjuju Redding, Smith i Pol Espargaro.

Jack Miller, odustao je od trke, nakon što je u Warm up-u, pao, zadobio je frakturu desne ruke i problem sa šestim pršljenom.