Marquezu pobeda usled pametne odluke

I nakon izletanja, Španac Marc Marquez došao je do pobede u Nemačkoj nakon pametne odluke o promeni motocikla kada se staza prosušila.

MotoGP trka startovana je u vlažnim uslovima, Petrucci je poveo, ispred Doviziosoa i Rossija. Neiskusni Petrux pada, a Dovi ostaje na prvom mestu. Barbera uspeva da obiđe Rossija i dođe do druge pozicije, ali sredinom trke staza kreće da se suši.

Marc Marquez koji je u prvoj trećini trke izleteo sa staze, na vreme odlazi u boks i sa 14. pozicije kreće da nadoknađuje pozicije. Već u prvim krugovima, Španac pravi po nekoliko sekundi bolje vreme u odnosu na vodeću grupu koja četiri kruga odbija da uđe u boks i zameni motocikle.

Osam krugova pre kraja, vodeći ulaze u Boks i prave neverovatnu grešku. Miller jedini ostaje na stazi, ali ga Marquez ubrzo obilazi i izbija na prvo mesto gde se zadržao do samog kraja.

Redding se najbolje snašao među vozačima koji su menjali gume i došao na drugo mesto, ali je poslednja dva kruga vodio je borbu sa Calom Crutchlowom iz koje je kao pobednik izašao Cal Crutchlow. Andrea Dovizioso iskoristio je trenutak Reddingove slabosti i kroz cilj prolazi kao trećeplasirani, ispred Reddinga.

Andrea Iannone bio je najbrži u pratećoj grupi i kroz cilj prolazi kao petoplasirani, ispred Pedrose, Millera, Rossija i Barbere. Deseta pozicija pripala je Alvaru Bautisti, a u bodovima su se još našli i Laverty, Vinales, Smith, Aleix Espargaro i Lorenzo.

Iako je delovalo kao da će se stanje u generalnom plasmanu da se promeni, Yamaha i Rossi napravili su grešku. Rossi je kasno ušao u boks, a Yamaha nije postavila slikove već gume za promenljivo vreme. Jorge Lorenzo odvezao je još jednu katastrofalnu trku i osvojio svega jedan poen.

Naredna trka vozi se tek 14. avgusta u Austriji.