Bez Bradla na Sachsenringu

Forward Racing saopštio je juče da će Stefan Bradl propustiti domaću trku u Sachsenringu ovog vikenda, jer se još uvek nije oporavio od operacije zgloba šake. Nemac je zadobio povredu nakon pada u Assenu i nadao se da će biti dovoljno spreman da se takmiči. Uprkos njegovim naporima on će propustiti trku.

“Prava je šteta što sam prisiljen da propustim svoju domaću trku,” rekao je Bradl. “Ali lekari su savetovali da ne žurim sa oporavkom kako ne bih ugrozio ostatak sezone. Ruka me i dalje boli, a ja ću pokušati da iskoristim sve prednosti četvoronedeljne pauze pre trke u Indianapolis. Biću u Sachsenringu sa mojim timom da ispunim svoje obaveze prema medijima, sponzorima i svim mojim fanovima koji su bili uz mene tokom vikenda posle operacije.”

Bradla će zameniti Claudio Corti. Italijan se trkao za Forward ekipu pre dve godine i on je rekao: “Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo što ponovo vozim u MotoGP-u. Zahvaljujem se celom timu za ovu priliku i nadam se da će se Stefan što pre vratiti. Ja ću pokušati da opravdam njihovo poverenje napornim radom i daću sve od sebe na stazi. Vožnja ovog motocikla biće novo iskustvno, ali osećam se spremno i nadam se da ću ostvariti dobar rezultat.”