Pedrosa osmi pobednik u osam trka

Dani Pedrosa trijumfovao je u MotoGP klasi i tako postao osmi pobednik MotoGP klase u osam odvoženih trka. Pedrosa je odvezao ubedljivo najbolju trku i obišao trojicu najbržih iako je imao veliki zaostatak.

Valentino Rossi poveo je trkom, dok su iza njega bili Lorenzo, Marquez, Vinales, Dovizioso, … Pedrosa se nije ni nazirao. Posle nekoliko krugova situacija se razbistrila. Lorenzo je bio na svega nekoliko desetinki od Rossija, a ni Marquez nije bio daleko.

A onda, 20 krugova pre kraja, Dani Pedrosa koji je odabrao mekšu prednju gumu, kreće da smanjuje razliku. Prvo je sustigao Marqueza, zatim mu je trebalo nekoliko krugova da obiđe Lorenza, a onda se dao u „lov“ na Rossija. Svako od njih imao je po više od sekunde prednosti u Pedrosu.

U poslednjoj trećini trke Pedrosa obilazi Rossija i u narednim krugovima samo povećava razliku. Rossi završava usamljen ispred Lorenza koji je prošao kroz cilj kao trećeplasirani. Marquez koji je pak uzeo tvrdu prednju gumu u poslednjoj trećini trke nije mogao da isprati tempo i završava kao četvrtoplasirani.

Nakon trke u Misanu, Rossi je smanjio razliku u generalnom plasmanu na 43 poena. Razlika je još uvek velika i ne obećava uzbudljivu završnicu sezone, ali još uvek ništa nije završeno.

Peta pozicija pripala je Vinalesu, koji je bio brži od Doviziosoa, Pirra, Crutchlowa, Pola Espargara i Batuste koji je Apriliju doveo do desete pozicije.

Još jednom je pobednik u Italiji vozač koji dolazi iz Španije. Za dve nedelje dolazi nam trka u Španiji, da li će i koji Italijan tamo trijumfovati?