Bautista krivi Marqueza za odustajanje

Alvaro Bautista vozač Gresini Aprilije okrivio je vladajućeg MotoGP šampiona za njegovo odustajanje na trci u Kataru i navodi da ga je vozač Repsol Honde udario tako jako, da mu je zbrisao prednju kočnicu i sve prednje senzore.

“Marquez je imao loš start i želeo je brzo da nadoknadi pozicije, ali ne uzimajući u obzir činjenicu da su i ostali vozači na stazi. U šestu krivinu na prvom krugu, Marc je ušao prebrzo, udario moj motocikl i uništio prednju kočnicu a takođe i sve prednje senzore tako da sam morao da se vratim u boks.” – rekao je Bautista.

“Bilo je nemoguće nastaviti. Žao mi je zbog Marca, on je dobar momak, ali on je bio previše agresivan i u prošlosti u ovakvim situacijama. Mislim da je uredu da mu skrenem pažnju na ovo jer je rizično. Ovaj put sam imao sreće jer nisam pao, ali ne treba vam mnogo da se povredite tamo.”

Nakon trke Marquez je ovaj incident video kao Bautistinu lošu sreću:

“Zaista mi je žao zbog njega, jer nisam znao,” – rekao je Marquez. “Sada kada sam pogledao snimak, jer kontakt nije bio veliki, on je u krivini otišao malo široko a ja sam bio sa unutrašnje strane, ali nije to bio veliki kontakt. On nije imao sreće, zar ne? Možda sam sa osloncem za noge (fuzasterom) ili nečim drugim dotakao kabl kočnice, i žao mi je zbog njega, jer je odnos sa njim zaista dobar, ali mislim da jednostavno nije imao sreće.”

Iako je kontrola trke istražila kontakt, ništa nije preduzeto protiv poteza španskog vozača.

Marquez je učestvovao u sličnom incidentu na Aragonu pre dve godine, kada je kontakt između njega i timskog kolege Dania Pedrose pokidao kabl senzora na Pedrosinom motociklu, što je dovelo do pada posle iznenadnog prestanka rada kontrole proklizavanja.

Foto: zimbio.com