Trijumf Marqueza na dramatičnoj trci u Misanu

Marc Marquez odnosi pobedu u jednoj od najdramatičnijih MotoGP trka ikada ispred Smitha i Reddinga, dok je Rossi završio na petoj poziciji a Lorenzo zbog pada nije završio trku.

Valentino Rossi je povećao svoju prednost u šampionatu nad svojim timskim kolegom na 23. poena. Lorenzo je šest krugova pre kraja u 15. krivini izleteo sa staze.

Britanski vozači Bradley Smith i Scott Redding pridružili su se Marquezu na podijumu, osvojivši drugu i treću poziciju na iscrpljujućoj trci na stazi Marco Simoncelli. Smith je hrabro odlučio da ostane na stazi na ‘slick’ pneumaticima kada je ostatak vozača otišao u boks na zamenu motocikala, i ovaj potez se isplatio Smithu osvajanjem drugog MotoGP podijuma u karijeri. Redding je uspeo da se vrati u trku nakon pada u četvrtoj krivni i osvojio je treću poziciju koju nije ni sanjao.

Rossi je upropastio svoju šansu da osvoji pobedu nakon što je odlučio da ostane na stazi sa gumama za kišu duže nego bilo ko drugi, tek je na kraju 21. kruga odlučio da promeni mašinu i time je prednost predao Marquezu, koji je otišao u boks dva kruga ranije.

Lorenzo koji je pratio Rossija na drugoj poziciji odlučio se na zamenu svoje M1 krug pre Rossija ali njegove nade za osvajanje titule naišle su na veliku prepreku kada je pao u 22. krugu.