KTM očistio Atacama Rally

Pablo Quintanilla je veoma dobro odvozao na domaćem terenu i preuzeo vođstvo u poslednjoj fazi Atacama relija.

Pablo Quintanilla je prestigao Mathias Walknera na petom i finalnom danu i time zapečatio pobedu za satelitski, KTM Warsaw Rally tim.
Varljiva navigacija nije dozvolila da neko dugo bude u prednosti tokom trke. Iako je Quintanilla poveo prvog dana, Walkner ga je pretekao narednog dana, kada je prvo mesto zauzeo Paolo Goncalvez koji je prvog dana izgubio više od sat vremena zbog tehničkih problema na motociklu.

U trećoj fazi su svi imali penale, uključujući Walknera i Quintanilla-u kojima je oduzeto po 20 minuta. To nije uticalo na ukupne rezultate, međutim, Walknerove kolege iz tima Jordi Viladoms i Toby Price su uezeli prvo i drugo mesto tog dana.

Walkner i Quintanilla su četvrtog dana zauzeli prvo i drugo mesto učvrstivši svoja mesta na vrhu pa čak i ako je Goncalves pretekao Sam Sunderland, Walknerovog saigrača i Quintanilla-u u finalnoj fazi.

KTM očistio Atacama Rally-2

Finalni rezultati pokazuju da je Quintanilla odneo prvo mesto sa ukupnim od 11:07:34, Walkner je bio sporiji za samo 49 sekundi, a Sunderland 3:14 čime je zauzeo treću poziciju praćen Viladoms-om i Daniel Gouet-om. Goncalves je zauzeo šesto mesto i bio je 53:02 iza pobednika, što je više nego dobro uzevši u obzir gubitak od više od sat vremena zbog tehničkih problema tokom prvog dana.

“Trka sa Matthias-om i Sam-om i kompikovanom navigacijom je bila veoma teška” izjavio je Quintanilla. “Davao sam sve od sebe cele nedelje”

Walkner je potrvrdio “Navigacija je bila ekstremno komplikovana a ni putnu knjigu nije bilo uvek jednostavno pratiti.”