Vidimo se na Paliluli

Juče smo imali čast da prisustvujemo akciji Gradske opštine Palilula i Komiteta za bezbednost saobraćaja usmerenoj ka starijim osnovcima, u cilju promovisanja bezbednog ponašanja na motociklu i mopedu. Opština Palilua ustupila je svoj prostor Srpskom komitetu za bezbednost saobraćaja, domaćem stručnjaku za bezbednost motociklista Vladimiru Jevtiću, kao i samim motociklistima, kako bi starijim osnovcima sa teritorije opštine Palilula dočarali lepe i one manje lepe strane motociklizma.

Predavački deo otvorio je predsednik opštine Palilula rečima dobrodošlice i kraćim uvodom u prezentacije koje će slediti, uspevši pri tome da umiri i zainteresuje publiku.

VSP MV 01
VSP MV 02

Ubrzo je reč preuzeo Vladimir Jevtić, stručnjak za bezbednost motociklista u saobraćaju, koji je na po malo šaljiv način preneo publici veoma važne osnove ponašanja u saobraćaju, poštovanja propisa i korišćenja zaštitne opreme. Potom je na binu izašao Duško Antelj, čija pojava isprva nije bila jasna neupućenoj publici. Antelj je na ličnom iskustvu prikazao kako nošenje opreme i poštovanje propisa može spasiti život ali i kako tuđa bahatost može nedužne koštati mnogo.

VSP MV 03
VSP MV 04

Ozbiljnu stranu priče nastavio je dr Peđa Todorović, načelnik Odelenja za traumatologiju Vojnomedicinske Akademije, prezentacijom o najčešćim povredama zabeleženim kod motociklista.
Dejan Arsić potom je predstavio video snimak jednog od svojim putovanja, demonstrirajuči time jednu od lepših strana motociklizma, a Dejan Cucić je demonstrirao osnovcima kako jedan njihov vršnjak može da se bezbedno takmiči u kontrolisanim uslovima kolekcijom fotografija svog sina sa ovogodišnjeg Xross izazova.

VSP MV 05
Nakon predavanja i prezentacija u sali učesnici su se preselili na parking Opštine, gde su ih sačekali motociklisti, ekipa hitne pomoći i saobraćajne policije, kao i stunt vozač Radislav Mihajlov.
Mihajlov je nastupio prvi, demonstrirajući kroz akrobacije veštinu upravljanja motocikliom kakava se može steći treningom u kontrolisanim uslovima, umesto na ulici, u saobraćaju, gde akrobacijama nije mesto.

VSP MV 07
VSP MV 08
VSP MV 09
VSP MV 10
Nakon toga Saobraćani policajac na motociklu odvozio je revijalni krug da bi zatim ekipa hitne pomoći demonstrirala postupak hitnog zbrinjavanja povređenog motocikliste.

VSP MV 11
VSP MV 12
VSP MV 13
Brzom i efikasnom demonstracijom hitne pomoći pažnja je usmerena na ljude iz “Muscle Planet” teretane koji su demonstrirali slabost neatestirane “zaštitne” kacige. Time događaj se polako privodio kraju uz grupno slikanje, osveženje, podelu reflektujućih prsluka i druženje sa motociklistima.

VSP MV 14
VSP MV 16
VSP MV 15
Želimo da čestitamo organizatoru i učesnicima na uspešnoj akciji, zahvalimo se na pozivu i poželimo im još mnogo ovako kvalitetnih događaja koji čine da se trenutno loše stanje menja na bolje.