Harley-Davidson dobija potpuno drugačiji izgled

“Harley-Davidson” i “streetfighter” nisu dve reči koje se često viđaju u istoj rečenici, ali, ako neko zna da od njih napravi savršeni spoj, to je svakako Winston Yeh iz Rough Craftsa. Ono što je učinio, učinio je sa velikim stilom. Sklopio je motocikl pod imenom “Hooligan Tactics” na čijim delovima su naslikani pikseli koji su ujedno i najupečatljiviji deo ovog modela.

“Nakon što sam završio Urban Calvalry Dyna, palo mi je na pamet da napravim Sportster verziju koja bi takođe posedovala istu “street fighter” notu. Ubrzo nakon toga posetila me je mušterija sa blago izmenjenim Forty-Eight Harley-Davidsonom. Rekao mi je: Uradi sa njim šta god želiš.””

Hooligan-Tactics6

Igrom slučaja ispostavilo se da je Winston kod sebe imao prednje vile XR1200 modela, i to je bio deo koji je načinio osnovu ovog novog modela. “Ostatak se samo prirodno uklopio sa prednjim vilama i Progressive Suspension ogibljenjem.”

Zbog njega sve ovo zvuči lako izvodljivo, ali ove vile uopšte nije jednostavno uklopiti. U pitanju su vile Suzukija GSX-R600.

Hooligan-Tactics5

Winston je projektovao i napravio trouglove, unikatnu osovinu i isekao je radialne čeljusti sa desne strane: “Volim jednostavan izgled jednog diska i čistoću desne strane koja pokazuje točak.”

Hooligan-Tactics4

Arlen Nessove aluminijumske felne su obojene u crno, a njihova veličina je povećana. Prednja je dva puta veća od Forty-Eight modela, dok je zadnja manja za 2,5 cm od prednje.

Lyndall Brakes su dopremili jednake kompozitne rotore, Dunlop Tires su zaslužni za gume, a Rough Crafts za izduvni sistem sa filterom vazduha.

Hooligan-Tactics8

Winston je takođe projektovao i poklopce ventila, rezbarenu deklu kvačila, prednja i zadnja svetla, podizače i ravan korman.

Hooligan-Tactics3

Rough Crafts delove savršeno je prekrila boja koju je naneo tim Air Runnera. Boja predstavlja stil koji nismo ranije viđali, a Winston je naziva “digitalnom kamuflažom”. U pitanju je mešavina plavih i zelenih tonova koji se retko viđaju na Harley-u, a efekat piksela se savršeno uklapa i daje mu delimično militantni izgled.

Hooligan-Tactics2

Ovaj model predstavlja izuzetnu mašinu koja bi mogla da pokrene niz potpuno drugačijih Harley-Davidson modela.

Hooligan-Tactics1