BMW predstavlja novi šestocilindrični koncept

BMW je nedavno, tokom događaja održanog u čuvenoj vili koja se nalazi u italijanskom gradu Komo, predstavio šestocilindrični “Koncept 101” koji najavljuje dolazak novog modela kasnije ove godine.

“Koncept 101” preuzima motor i šasiju od K1600 GT modela, ali je lišen raznih delova radi nižeg, uglađenijeg i modernijeg izgleda za koji nemačka kompaija kaže da hvata “duh otvorenog puta”.

Koncept101-4

Ista vila je i ranije služla kompaniji BMW kao mesto za promovisanje novih modela. 2013. je predstavljen “Koncept 90”, a naredne godine “Koncept Roadster”. Oba modela su takođe najavljivala kasniji dolazak novih modela, R nineT modela i BMW-a R1200R.

Koncept101-3

Edgar Heinrich, šef BMW Motorrad Design-a je rekao: ” “Koncept 101” otvara novo poglavlje u istoriji naših koncept motocikala. To je BMW Motorrad interpretacija beskrajnih autoputeva i sna o slobodi i nezavisnosti – savršeno otelovljenje “američkog touring-a”.

“Dizajniranje studija ovog glomaznog motocikla bilo je zadivljujuće uzbudljivo za nas zato što se nikada do sada nismo susreli sa ovakvim konceptom. Meni lično, “Koncept 101″ predstavlja ovaplćenje moći i luksuza na dva točka.”

Koncept101-2

“Koncept 101” dobio je ime po kapacitetu motocikla (1649 ccm) grubo prevedenom u kubne inče. Uz to, kompanija tvrdi da ime potiče i od Autoputa 101 koji se nalazi u blizini BMW studija za dizajn u Kaliforniji gde je ovaj motocikl i bio dizajniran. Lokacija studia je i naznaka kojem tržištu je motocikl, pre svega, namenjen.

Ostali detalji će uskoro biti dostupni, a puštaje modela u prodaju se planira za kraj 2016. godine.