Treniraj sa Krisom Birčom za Xross trku!

Jedan od najboljih hard enduro vozača na svetu, Kris Birč učestvovaće na trećoj Xross trci na Tari od 10. do 12. juna. U susret toj trci, Birč će u organizaciji sa Red Bullom, održati dvodnevnu školu endura, 8. i 9. juna, za sve zainteresovane vozače na poligonu offroad centra NOMAD na Bubanj potoku, nedaleko od Beograda.

Birč važi za jednog od najspretnijih, najizdržljivijih i najhrabrijih vozača na svetu. U impresivnoj biografiji može se pohvaliti time što je aktuelni osmostruki enduro šampion Novog Zelanda, tri puta je pobeđivao na trci Roof of Africa i čak sedam puta bio na podijumu Red Bull Romaniacs trke, 2010. godine kao pobednik. Pod njegovim točkovima ostale su trke Erzbergrodeo, Red Bull Last Man Standing,Hell’s Gate i mnoge druge. Ovaj moto zavisnik profilisao se i kao trener za offroad dirt motore u obe kategorije, pa će ovo biti jedinstvena prilika za vozače da prođu njegovu čuvenu enduro školu koja do sada nije organizovana nigde u regionu!

Kao što smo već rekli, Birčova enduro škola trajaće dva dana po šest sati, prvi dan rezervisan je za hard enduro motore, drugi za dual/sport adventure motore, a maksimalan broj vozača po danu je 10.
Redovno pratite www.xross-team.com za više informacija o prijavama, satnici i ostalim detaljima za školu endura.

Tekst: Marija Joksimović / Xross
Photo: Sergey Shakuto/Red Bull Content Pool