Sprema se Xross Challenge 2017

Tokom protekle tri godine Xross je postao sinonim za hard enduro trku u Srbiji.

Trud koji Xross Team ulaže u Xross Challenge prepoznali su kako domaći, tako i strani zajednica i vozači pa je Xross Challenge ove godine uvršten u kalendar Alpe Adria Extreme Enduro Championship (AAEEC) i boduje se za taj šampionat po njihovom sistemu bodovanja, a najeminentniji web portal koji prati dešavanja u enduro svetu, Enduro21.com, na spisak takmičenja koja smatraju značajnim takođe je dodao Xross Challenge.

Ove godine Xross Challenge će se voziti u tri kategorije A – pro, B – ekspert i C – hobi, a takmičare očekuju tri dana enduro vožnje. Prvi dan (petak 26. maj) rezervisan je za prolog i 55km enduro vožnje. Drugog dana (subota 27. maj) voziće se hard enduro u dužini od 90km, a poslednjeg dana (nedelja 28. maj) vozači će se suočiti sa 55km extreme endura.

Dok se Tim već duže vreme neumorno sprema za ovogodišnji izazov prijave su uveliko u toku a klasa B i Klasa C već su dostigle maksimalan broj od 150 prijavljenih. Ali bez brige jer su prijave i dalje otorene i svi koji se prijave biće na listi čekanja za ove dve klase iz koje će se prebacivati takmičari ukoliko neko od prijavljenih odustane. Rezervacija mesta sa sadašnje liste važi do 15.03.2017. ukoliko takmičari uplate startninu. Nakon tog datuma, lista od 150 vozača biće formirana prema uplatama startnina bez obzira da li su na postojećoj listi ili na listi čekanja. Prednost dobijaju oni koji prvi izvrše uplatu.

Moto Vestima je zadovoljstvo da i ove godine pokrivaju najveći offroad događaj u zemlji i ne možemo da dočekamo da vidimo kakvi izazovi ove godine iščekuju takmičare.
Smeš da prihvatiš izazov? Prijavi se ovde.

Osvrnimo se i na najbolje momente prošlogodišnjeg izazova