Taddy Blazusiak oprostio se od takmičenja

Tadeusz Błażusiak, poznat i kao Taddy Blazusiak, oprostio se od profesionalnog takmičenja na uvodnoj, njemu domaćoj, trci FIM SuperEdnuro svetskog šampionata u Krakovu.

Pred domaćom publikom šestostruki šampion SuperEndura oprostio se na najbolji način, pobedom na obe trke i generalnim prvim mestom na događaju.
Blazusiak je svoje povlačenje najavio par dana pred trku, “nakon dugog razmišljanja”, kako je sam rekao, u otvorenom pismu industriji i pratiocima, u kome se zavhalio svima na podršci, pre svega svojoj porodici i svom najvećem sponzoru, KTM Factory Racing-u.

Poljak je svoju karijeru započeo u trial disciplini gde je u periodima 1999-2003 i 2005-2007 bio šampion Poljske, 2003. i 2004. godine šampion Nemačke i 2004. evropski šampion.
2007. prešao je u enduro disciplinu, pobedivši na svom prvom takmičenju, poslovično teškom Erzberg Rodeu. Pobeda na Erzbergu donela mu je puno sponzorstvo KTM-a, nakon čega su usledili: rekordnih pet pobeda na Erzbergu, pet AMA Endurocross titula i šest FIM SuperEnduro titula, zajedno sa pet medalja na prestižnom X-Games takmičenju, od čega su četiri zlatne.

Taddy hvala ti za sve što si učinio za sport!