KTM merka Gas Gas?

Par dana nakon što smo pisali o gašenju Gas Gas-a sve je više glasina o kupovini španske marke koju planira austrijski KTM.

Gas Gas se odavno nalazi u problemima, čak i nakon spajanja sa drugim starim proizvođačem Ossa-om. Fabriku u životu održava država dok CEO Yariv Gilat pokušava da pronađe 24 miliona evra protrebnih za ponovno fukncionisanje kompanije. U međuvremenu 500 radnika fabrike je raspušteno do daljeg razvoja događaja.

Na glasine da će njihova fabrika biti prodata KTM-u radnici nisu dobro reagovali.

gas-gas-ktm 2

Na natpisu stoji – KTM ovo nije tvoja kuća (ovde niste dobrodošli).

KTM u posedu već ima dva druga evropska proizvođača, Husaberg i Husqvarnu. Husqvarnu je 2013. prodao BMW i niko joj nije predviđao svetlu budućnost ali je pod kormilom KTM uprave prodaja (potpuno novih modela) bila za 50% veća od one iz 2012. kada je bila pod upravom BMW-a (i imala ustaljene modele). Pre Husqvarne Husaberg je takođe od potpuno uvenule firme postao ponovo poznato ime i proizvođač novih motocikala.
Kada se uzmu u obzir iskustva sa Husabergom i Husqvarnom padanje pod upravu KTM za Gas Gas ne samo što ne bi bilo kobno već bi dozvolilo firmi da neometano nastavi razvijanje novih modela, umesto traženja najboljeg načina za rasprodaju imovine i namirivanje poverilaca.

Sve do zvaničnih objava Gas Gas-a i KTM-a ovo su samo glasine i razmišljanja i preostaje nam samo da pratimo dalji razvoj događaja.