Moto Deda Mraz akcije 2016

Niske temperature, led i sneg protekle subote nisu predstavljali prepreku motociklistima koji uoči praznika uvek nađu vremena za svoje prijatelje – ugrožene mališane. Beogradski, novosadski i zaječarski motociklisti u subotu 24. decembra kao Deda Mrazevi obilazili su svoje najmlađe prijatelje i nosili im poklone.

Jubilarni deseti put za redom Deda Mrazevi na motociklima su sa platoa Skupštine grada Beograda otišli u Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici. Loši uslovi za vožnju nisu bili prepreka da motociklisti na skoro 130 motocikala i sa nekoliko pomoćnih vozila stignu u Dom i podele radost novogodišnjih praznika sa štićenicima, koji su Moto Deda Mrazeve dočekali sa osmesima, toplim čajem, čestitkama i posebnim poklonom za najistaknutijeg člana „Sportskog Društva BJBikers Beograd” ove godine, Maju Bulatović.

Više fotografija sa akcije možete naći u našoj Facebook galeriji.
Tekst i foto: A. Milenković / MotoVesti

14. godinu za redom novosadski motociklisti okupili su se na platou ispred SPENS-a u odelima Deda Mraza i zatim u koloni odneli poklone u Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku. Nakon druženja u Domu motociklisti su se vratili u Novi Sad gde su radost doneli i u Dečiju bolnicu, Svratište za decu ulice i Dnevni boravak za decu i mlade iz porodica u riziku. Humanitarna akcija „Moto deda Mraz“, koju su organizovali Moto klub „Otpisani”, Udruženje motorista „Apostoli” i Moto klub „Horda”, završena je u Dunavskom parku, odnosno na klizalištu i zabavnom parku „Ledena šuma”.


Izvor: Tanjug; Foto: Aleksandar Jovanović

Istog jutra u Zaječaru 20ak motociklista Deda Mrazeva najpre je tačno u podne posetilo Dečije odeljenje Opšte bolnice Zaječar, a potom i Ustаnovu zа dnevni borаvаk dece i omlаdine ometene u rаzvoju Oblutаk i mališane obradovalo novogodišnjim paketićima, nakon čega su na Trgu oslobođenja u najmlađima su delili slatkiše. Akciji „Moto Deda Mraz” Moto kluba Triumph pridružili su se i MC Feniks iz Grljana, MK Ložači iz Minićeva, kao i samostalne motrodžije iz okolnih mesta.


Izvor i foto: Zaječar Online