Clutch Custom Motorcycles-ov BMW R nineT

I pored toga što BMW R nineT predstavlja jedan od omiljenijih modernih retro motocikala, ovaj model, za neke mušterije, ima mane – opterećen je raznim komponentama koje se međusobno nadmeću za pažnju.

Novi model Clutch Custom Motorcycles-a taj problem rešava. Ovaj unikatni model pažnju prebacuje sa nepotrebnih delova na elegantnost za koju je zaslužan Willie Knoll.

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-2

“Ideja za ovu građu,” rekao je Willie, “bila je da stvorim nešto elegantno, ali i agresivno. Motocikl koji ima odličnu građu i pažljivo odabrane detalje.”

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-3

Rešili su se BMW-ovog “mišićavog” izgleda i pogrbljenog stava. Kako bi smanjio motocikl, Willie je preradio zadnji deo rama i izradio potpuno novi podram.

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-4

Napred se nalazi moderan rezervoar koji izgleda kao da je preuzet sa japanskog retro motocikla. Ispod se nalazi par diskretnih i ručno izrađenih bočnih poklopaca, dok se pozadi nalazi unikatno braon kožno sedište sa blagom izbočinom.

Kompletna postavka je vizuelno niža nego pre, ali to je samo optička varka. Willie nije dirao ni ogibljenje, ni visinu sedišta.

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-5

Točkovi su povećani za nekoliko centimetara i sada imaju žbicane felne od nerđajućeg čelika, dok je izbor guma pao na Pirelli Angel GT.

Poklopac rezervoara, prednji blatobran, nogostupi i heblovi su unikatni.

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-6

Poseduje izduvni sistem od nerđajućeg čelika, dodat mu je manji akumulator i Motogadget delovi, manji far i LED štop svetlo sa integrisanim migavcima.

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-7

Fabrički hladnjak je zamenjen finijom jedinicom, a kočnice i kontrole su Behringer-ove.

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-8

Što se boje tiče, tamnoplava je iskorišćena za rezervoar, a crna za ostatak.

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-9

U pitanju je stanje u kome nikako nismo mogli da zamislimo BMW-ov najprodavaniji roadster, ali je proizvod nadmašio sva očekivanja.

ClutchCustomMotorcycles-ovBMWRnineT-10