Spektakl u Argentini

Trka u Argentini pripala je Marcu Marquezu. Španac gotovo da nije imao problema u drugom delu trke, kada ga apsolutno niko nije ugrozio.

Tokom prvog dela trke, videli smo Jorge Lorenza u problemima. Šampion iz 2015. godine startovao je sa treće pozicije, ali je već od prve krivine krenuo da gubi pozicije. U trenutku kada je bio na šestoj poziciji, doživeo je pad i označio kraj njegove trke.

Za to vreme, vodila se borba za prvo mesto. Valentino Rossi i Marc Marquez borili su se gotovo tokom cele prve polovine trke. Rossi i Marquez smenjivali su pozicije, a onda su ušli u boks na zamenu motora. Nakon povratka na stazu izmeđz Španca i Italijana umešao se Esteve Rabat, a Rossi više nije imao tempo. Doktor u drugom delu trke gotovo da nije bio onaj isti s početka.

Tokom polovine drugog dela trke Rossija uspevaju da sustignu Vinales, Iannone i Dovizioso, a zatim kreću padovi. Dok je Valentino Rossi pojačavao tempo, Vinales nije izdržao i izleće u jednoj od krivina. Ducatijev dvojac je zatim pojačao tempo i obišao Rossija. Sve do poslednje krivine Dovizioso se nalazio na drugoj poziciji, ali Iannone nije isto razmišljao. Pokušao je da obiđe klupskog kolegu i sruši obojicu. Zahvaljujući tome, Rossi prolazi kroz cilj kao drugi, a Dani Pedrosa koji se nije pokazao tokom trke – treći.

Eugen Laverty je na opšte iznenađenje, kako naše tako i svoje, stigao do četvrte pozicije i najboljeg plasmana u karijeri ujedno, ispred Hectora Barbere i Pola Espargara koji sebi nije mogao da oprosti poraz od dvojca na prošlogodišnjem Ducatiju.

Smith je završio odmah iza klupskog kolege, a Tito Rabat na devetoj poziciji. Bautista, Aleix, Pirro i Dovizioso koji je podigao motor i progurao kroz cilj, završili su na poslednje četiri pozicije.

U generalnom plasmanu trenutno Marquez ima prvu poziciju, ispred Valentina Rossija. Naredna trka vozi se u Teksasu gde je Marquez nepobediv. Da li će neko uspeti da ga nadmaši?