Marquezu pobeda i jedva dostižna prednost

Trkom u Aragonu završavamo sa MotoGP trkama u Evropi. Marc Marquez pokazao je da je neprikosnoven na ovoj stazi i došao do ubedljive pobede.

Marc Marquez je poveo trkom, da bi napravio grešku i vratio se na petu poziciju. Tokom njegove borbe za pozicije Rossi uspeva da stigne do prve pozicije nadmašivši Vinalesa.
Kako se Marquez približio Vinalesu, tako je Španac na Suzukiju napravio grešku i prepustio drugu poziciju Marquezu koji je ubrzo obišao i Rossija, a zatim krenuo da pravi razliku.
Kako je Marquez obišao Rossija, tako je Jorge Lorenzo pojačao tempo i nekoliko krugova pre kraja obišao Rossija. Nastavljena je borba sve dok Rossi nije napravio grešku u pretposlednjem krugu.
Na ovaj način Lorenzo se umešao među vozačima koji se bore za titulu. Može se dogoditi i da je ovo bio preloman trenutak u sezoni, ali to ćemo saznati tek u Valensiji. Do kraja sezone ostalo je još četiri trke – tri na Azijskom tlu i već pomenuta Valensija.

Četvrta pozicija pripala je Vinalesu koji nije mogao da izdrži napade starijih kolega. Odličnu vožnju još jednom je pokazao Cal Crutchlow koji je završio trku na petoj pozicij, ispred Pedrose na fabričkoj Hondi.
Braća Aleix i Pol Espargaro zauzeli su pozicije sedam i osam, ispred odličnih Alvara Bautiste i Stefana Bradla. Povratnik Nicky Hayden lako se privikao na Millerov motocikl i u trci u Aragonu osvojio je jedan poen.