Sastanak Anatolija Karpova i Dragoslava Perišića Kuleta

U jednom od najlepših manastira u Srbiji – Jovanja, kod čestitog domaćina, Oca Mihaila Bikovića, sastali su se višegodišnji šampion Sveta u šahu i savetnik Vladimira Putina Anatolij Karpov i višestruki šampion u motocklizmu Dragoslav Perišić Kule.

Posle liturgije u manastiru Jovanje na svečanom i radnom ručku, između ostalog, tema je bila i uključivanje Rusije oko izgradnje automotodroma u Srbiji. Tim povodom Kule Perišić je izjavio:

“Vrlo sam zadovoljan današnjim razgovorom sa Anatolijom Karpovim .Zahvaljujući napornom radu Beogradskog moto saveza uknjižili smo na grad Beograd oko 250 hektara koje smo dobili donacijom od EPS-a (RB Kolubara).”

“Do kraja godine očekujem sastanak sa predsednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom povodom ovog pitanja. Na žalost imam izuzetno lošu komunikaciju sa matičnim Auto moto savezom Srbije na čelu sa Mirkom Butulijom. Imam utisak da je Mirko Butulija zalutao na ovo važno mesto i da svojim neznanjem ne daje nikakav doprinos auto moto sportu koji je u najvećoj krizi od svog postojanja.”

“Narednih dana ću se sastati sa našim proslavljenim vaterpolistom i ministrom za sport Vanjom Udovičićem da bih mu preneo stavove Ruske Federacije i FIM – Svetske motociklističke federacije sa sedištem u Ženevi koja takođe želi da se uključi oko ovog projekta, a sa kojom sam u izuzetno korektnim odnosima zahvaljujući desetogodišnjem učešću na Svetskom “endurance” šampionatu i odličnom znanju Francuskog jezika.” – dodao je Perišić.

Fotografisao: Predrag Šepelj