Perišić se oporavlja, Vršac potvrđen

Tokom prethodnog vikenda vožene su prve dve trke šampionata Istočne Evrope u kružnim moto trkama, a naši takmičari zabeležili su veliki broj padova.

Najdeblji kraj na ovoj trci izvukao je Dragoslav Kule Perišić koji je u nedelju pao i pritom povredio šest pršljena, levu ruku i desnu ključnu kost. Danas smo obavili kratak telefonski razgovor sa Kuletom, kako bismo proverili kako se oseća i da li će trke u Vršcu biti.

“Kao što znate, pao sam i povrede su ozbiljne. Prema rečima lekara pravo je čudo da mi nije povređena kičmena moždina i da mi gornji i donji ekstremiteti funkcionišu. Zahvalio bih se svojim prijateljima koji zovu i pitaju za mene. Hvala na podršci.” – započinje Kule.

“Iako sam u prvo vreme mislio da ću trku u Vršcu morati da odložim, odlučio sam da zadržim termin koji je već rezervisan na pisti Pilotske Akademije SMATSA u Vršcu. Trka je zakazana za 30. i 31. maj. Lekari su predvideli da ću u to vreme već biti na nogama, tako da ću se posvetiti organizaciji trke. Svoje učešće najavili su i prijatelji iz susednih država Rumunije, Bugarske, Makedonije, … Tako da nas u Vršcu očekuje pravi spektakl.”

Portal TRKE.rs će svakako biti prisutan u Vršcu na prvoj trci Šampionata Srbije u kružnom motociklizmu, a Kuletu želimo brz oporavak i što brži povratak na stazu.

foto: motori.com.mk