Novi BMW Scrambler uskoro na tržištu

Poznata nemačka firma najavila je seriju ekonomičnih motocikala zasnovanih na R nineT modelu, na čijem čelu će se naći Scrambler verzija.

Pojava vodeće verzije očekuje se krajem ove godine, dok će sledeća dva modela, ujedno i najpristupačnija, na tržištu biti dostupna krajem 2016. godine. Nije tajna da će i ovi modeli zadržati vodom hlađeni boxer agregat.

To znači da je R nineT-jevih 110KS vrhunac performansi koji možemo da očekujemo od osmoventilskog motora sa dve bregaste. Uz to, BMW tim je još jednom pokazao svoju izuzetnu domišljatost, i umesto da pokušaju da razviju agregat kako bi se prilagodio sve zahtevnijim motociklima, produžili su trajanje postojećeg tako što su preuredili zahteve u skladu sa parametrima performansi koje je motor ispunjavao.

Sa novom verzijom 1200 boksera sa tečnim hlađenjem koje trenutno pokreće GS, GSA, R, RT i RS, verzija sa vazdušnim hlađennjem je u mogućnosti da nastavi da pokreće još kvalitetnije aplikacije.

Model R nineT je bio veliki uspeh za BMW kompaniju. 2014. godine, sa tačno 8.488 prodatih primeraka, bio je četvrti na listi najuspešnijih motocikala, a našao se ispod R1200GS-a, čije je puštanje u prodaju ponavljano, i vodećeg u klasi, R1200RT-a. Zbog velikog interesovanja za unikatne motore, ugledavši se na nineT, BMW tim je odlučio da pusti u prodaju neukrašene unikatne modele koji će biti znatno jeftiniji i koji će samim tim privući još širi krug publike koja je prethodno bila obeshrabrena cenom nineT modela.

Jedan neukrašeni model biće osnova nove linije motocikla i po izgledu će biti najsličnija nineT-ju, a uz to i najjeftiniji. Sledeći u nizu je roadster sličnog izgleda čije će ogibljenje, rezervoar i ostali delovi biti znatno jeftiniji od delova R nineT-ja. Nakon njega, na redu su još dva stilizovana modela koja odišu karakterom.

Kako zvanične slike još uvek nisu dostupne, pretpostavlja se, na osnuvu opisa evropskih dilera, da će izgledati ovako:

BMWScrambler1

BMWScrambler3