Alien Metalworks

Radionica Alien Metalworks kao brend postoji preko dve godine, za vreme kojih se pročula u zemlji i inostranstvu. Mota: “Da kolegama motociklistima ponudimo kvalitetne proizvode po što pristupačnijim cenama” doslovno se drže, što su prepoznali kupci iz Litvanije, Nemačke, Crne Gore, Siera Leonea, Grčke i Srbije. U doslednost motu sam imao priliku i lično da se uverim, saradnjom na razvijanju i testiranju tada potpuno novog proizvoda – repne table za prtljag od aluminijuma.

AM Tail Luggage V1

Nakon nekoliko meseci i par hiljada kilometara tabla se pokazala kao odlična podloga kako za meke torbe, tako i kao podloga za kofer a sva stečena iskustva upotrebljena su za razvijanje nove verzije koja je ušla u proizvodnju.

AM Tail Luggage rack front view

Usled reorganizacije u proizvodnji radionica je bila prinuđena na pauzu u radu, da bi ovu godinu počela sa novim modelima kofera koji će se praviti od dva različita materijala, i dodatnim novitetima u ponudi u vidu aluminijumskih Top Case (repnih) prtljažnika, eksternih dodataka za kantice ili dodatni teret, repnih tabli za prtljag od aluminijuma debljine 4mm, kao i dve vrste aluminijumskih štitnika izduvnih grana.

AM Duzinski protektor izduvne grane No01
AM Stitnik izduvne grane No01 175mm

Bočnim koferima izrađenim od čelika, tradicionalnog proizvoda u ponudi, koji se nude kao cenovno pristupačnija opcija sada se pridružuju aluminijumski bočni koferi, dostupni zasebno ili u kompletu sa repnim. Istovremeno, na sugestije kupaca, u ponudu su uvrštene dve različite veličine kofera zbog motocikala sa asimetrično postavljenim nosačima. Dimenzije kofera su D=440mm, Š=280mm, V=380mm i zapremine oko 45 litara, dok su manji koferi skoro 40mm uži i imaju zapreminu oko 39 litara. Sistem kačenja je univerzalan za većinu nosača koji su u ponudi na svetskom tržištu i malo poboljšan je u odnosu na prethodni.

AM PType No2 0001a

Istovremeno, radionica je ušla i u nov segment – opremu za kvad vozila. Trenutno je u pripremi aluminijumski quad kofer zapremine preko 100 litara koji je po dizajnu sličan novom modelu moto kofera Alien Metalworska.

Proširenje ponude i uvođenje novih materijala govore o ozbiljnom koraku napred za radionicu čiji se celokupan proces proizvodnje nalazi u Srbiji. Zahvaljujući saradnji sa firmom “Guevara” i sinergiji zajedničkih iskustava Alien Metalworks nastavlja sa praksom predporudžbina, koju će nastaviti i tokom predstojećeg Motopassion sajma. Poručiocima kofera, ili drugih proizvoda, u pretprodaji nude promotivne sajamske cene, a prodaja prozvoda počeće nakon sajma u prodavnici “Guevara”, sa tendencijom širenja prodajne mreže.

AM PType No2 0005a