Rossi pobeđuje u sred Španije

Valentino Rossi, koji je na jučerašnjim kvalifikacijama napravio najbrže vreme na svojoj Yamahi i startovao prvi, samo je na trnutak izgubio prvo mesto, kako je prošao i kroz cilj sa preko tri sekunde prednosti.

Rossi je startovao odlično, u pratnji Lorenza, Pedrose i Marqueza. U drugom krugu trke Lorenzo pokušava da obiđe Rossija i to mu uspeva na trenutak, kada Italijan uzvraća udarac i počinje da pravi razliku.

U međuvremenu, Pedrosa počinje da gubi tempo, te gotovo tokom polovine trke gledamo borbu između Lorenza i Marqueza za drugu poziciju, dok Rossi iz kruga u krug povećava svoju prednost. Lorenzo uspeva da se odvoji i krene u borbu za Rossijem, ali mu to ne polazi za rukom. Na kraju Lorenzo prolazi kroz cilj kao drugoplasirani, a Marquez treći.

Dovizioso ni ovog vikenda nije imao sreće. Ovoga puta nije učestvovao u incidentu, nego se njegov Ducati jednostavno pokvario, te je Dovi pokupio titulu najbaksuznijeg vozača.

Dani Pedrosa je tokom cele trke bio na četvrtoj poziciji u pratnji Aleixa Espargara na Suzukiju, koji je desetinku po desetniku smanjivao razliku, ali na kraju nije uspeo da je nadoknadi te prolaze kroz cilj kao četvrti i peti.

Maverick Vinales ovog puta nije uspeo da nadmaši klupskog kolegu, te trku završava na šestoj poziciji, ispred Iannonea i Pola Espargara koji su do poslednjeg kruga vodili borbu i Lavertya za koga je i deveto mesto odličan rezultat.

Barbera je jedno vreme bio najbolje plasirani Ducati, ali trku ipak završava na desetoj poziciji. U bodovima su se još našli i Crutchlow, Smith, Baz, Hernandez i Stefan Bradl.

U generalnom plasmanu je Rossi nadoknadio devet poena u odnosu na Marquez i pet u odnosu na Lorenza.