Pobeda Španca u Mugellu

Jorge Lorenzo osvojio je prvo mesto pedeset i sedmi put u karijeri. Na uzbudljivoj trci u Mugellu drugo mesto u MotoGP trci osvojio je Andrea Iannone, dok je miljenik publike Valentino Rossi treći.

Od samog početka, trka je bila uzbudljiva. Andrea Iannone imao je prvu startnu poziciju prvi put u karijeri, međutim nakon samog starta, njegov klupski kolega Andrea Dovizioso izbija na prvo mesto. Lorenzo ostaje drugi, a Iannone spada na treće mesto. Najveće iznenađenje na samom početku ostvaruje Marc Marquez, koji je u prvom krugu dospeo sa 13 pol pozicije na četvrto mesto.

Nakon nekoliko krugova, Lorenzo izbija na prvo mesto, Marquez na drugo, dok je Dovizioso treći.

U petom krugu, Lorenzo povećava razliku, a Dovizioso se vraća na drugu poziciju, dok Marc Marquez ostaje izmedju dvojice vozača Ducatija. Za to vreme, Espargaro pravi grešku i njega iz trke izbacuje Petrucci.
Valentino Rossi napreduje sa početne devete pozicije, obilazi Cala Crutchlowa i stiže do šestog mesta.
Jorge Lorenzo ostaje na prvom mestu i povećava razliku na čak šest sekundi.
Rossi u dvanaestom krugu obilazi Doviziosa i izbija na petu poziciju uz velike ovacije publike. Cal Crutchlow i Pedrosa vode borbu za šesto mesto.

Sedam i po krugova do kraja, Dovizioso ispada iz trke zbog kvara na motoru, Lorenzo ostaje prvi, Iannone drugi, Marquez treći, Pedrosa četvrti, Rossi peti sa dve stotinke zaostatka.

Marc Marquez pravi ogromnu grešku na kočenju i pada šest krugova pred kraj trke.
Sada prva tri mesta zauzimaju Lorenzo, Iannone i Rossi koji je prethodno obišao Pedrosu.

Samo dva kruga pred kraj trke, Crutchlow izleće sa staze u krivini broj osam.

U poslednjem krugu Rossi ubrzava i pokušava da se približi Andrei Iannone, ali ipak ostaje na istoj poziciji.

Trka u Mugellu se završava pobedom Španca, dok je najbolje plasirani Italijan Andrea Iannone, a ljubimac publike Valentino Rossi ipak stiže do postolja i osvaja solidno treće mesto.

U generalnom plasmanu, Valentino Rossi ostaje na prvoj poziciji, ispred Lorenza i Doviziosa.