Otvoreno pismo MK Tuzla Federalnoj Upravi Policije

Povodom incidenta koji se pre par dana odigrao u Sarajevu u kome su fizički povređena trojica motociklista iz Srbije zbog nacionalnog grba na majici jednog od njih. Pored osuda javnosti sa svih strana MK Tuzla objavio je otvoreno pismo MUP-u kako ne bi došlo do zataškavanja i skrivanja izgrednika.
Pismo prenosimo u potpunosti:

“OTVORENO PISMO FEDERALNOJ UPRAVI POLICIJE ODNOSNO MUP-u Kantona Sarajevo povodom vandalskog čina nad bajkerima iz Čačka u centru Sarajeva

Federalna Uprava Policije
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo
N/R Ministra Predrag Kurteš
Datum: 01.06.2015.
Sarajevo, La Benevolencije 16
Tel: Centrala +387(0)33 286-700

Predmet: Zahtjev za postupanje u skladu sa zakonom

Poštovani:

Ovim pismom Vam se obraćamo sa zahtjevom za postupanjem u skladu sa zakonom, vezanim za napad vandala u centru Sarajeva u Subotu 30.05.2015. na goste iz susjedne države, tačnije bajkere iz Čačka od kojih je jedan hospitaliziran samo zbog toga što je nosio majicu sa obilježjima države iz koje dolazi.
Zahtjevamo da se procesuiraju odgovorni za ovaj čin kao i da se MUP KS očituje u javnosti o detaljima ovog događaja i ako nije, zašto nije, zaprimljena prijava i napravljen zapisnik na licu mjesta od strane službenika Policije?
Ovaj čin vandalizma ukoliko se ne sankcioniše i pokaže pravna država, dovodi sve nas bajkere koji putujemo po svijetu u jedan nezavidan i opasan položaj i to ne od strane naših domaćina niti bilo kojeg bajkera nego od istih takvih vandala, zaostalih degenerika i nacionalista na drugim stranama koji će jedva dočekati da premlate nekoga ko nosi BiH oznaku na leđima što za ovih poslijeratnih godina nikada nije bio slučaj kada su u pitanju bajkeri, a sad se desilo u samom centru našeg glavnog grada na očigled “građana”

Svi članovi moto klubova i istinski bajkeri nose časno i sa ponosom boje svog kluba, svoga grada i države i za njih ne postoje granice niti su opterećeni politikom, nacionalizmom ili religijom. Oni poštuju samo jedan kod, BAJKERSKI KOD u kome su svi bajkeri dio porodice i dišu kao jedan bez obzira na nacionalnost ili vjersku pripadnost družeći se od susreta do susreta u raznim gradovima i državama uživajući u vožnji, slobodnom duhu i dobroj muzici i provodu. Najveći i dokazani humanitarci koji su uvijek spremni priskočiti u pomoć bilo kome ko je u nevolji, nisu huligani i vandali koji provociraju i traže probleme kao što to sigurno nisu ni u ovom slučaju uradili.

Iza ovog pisma trenutno stoji Moto klub “Tuzla” ali isto tako budite uvjereni da je to mišljenje svih Moto klubova i istinskih bajkera u regiji i da ukoliko se oglušite na naš zahtjev u vrlo kratkom roku ćete imati potpisanu peticiju od strane svih Moto klubova kao i na hiljade motora u protestnoj povorci u glavnom gradu.
Želimo pravnu državu i postupanje po zakonu a ne anarhiju i bezvlašće.

S Poštovanjem
Predsjednik Udruženja gradjana Moto klub TUZLA”

mk tuzla fup