Lorenzo u foto finišu pobedio u Mugellu

Jorge Lorenzo je već na startu izbio na prvo mesto ispred Valentina Rossija, ali se Italijan nije predavao na domaćem terenu. Iznenađenje starta je bio odličan start Aleixa Espargara koji se probio do 3. pozicije i neko vreme držao tu poziciju dok ga nisu sustigli Marquez i Dovizioso.

Ovaj vikend je za Yamahe bio i dobar i loš. Dobar jer je Rossi u Mugellu posle 8 godina startovao sa pol pozicije i pobeda Lorenza. Međutim, u nedelju su motori odlučili da otkažu poslušnost. Prvo je Lorenzo na Warm upu odustao jer je motor počeo da se puši. A onda razočaranje za sve Rossijeve navijače na stazi i širom sveta kada se identična stvar kao Lorenzu desila i Rossiju 15 krugova pred kraj. Na veliku žalost Rossija i svih njegovih navijača on nije završio trku.

Nakon Rossijevog odustajanja kreću borbe, za prvo mesto između Lorenza i Marqueza, i za treće mesto između Iannonea i Pedrose. U poslednjem krugu Marc Marquez sustiže Lorenza i napeto je do samog kraja. Lorenzo u foto finišu uzima ispred nosa pobedu Marcu Marquezu. Andrea Iannone će biti jedini Italijan na podijumu, i sigurno je doneo barem malo radosti italijanskim navijačima u Mugellu.