Na trci u Kruševcu takmičari iz 16 zemalja

Proteklog vikenda na stazi Globare održana je trka Otvorenog šampionata Evrope u klasama MX 65, MX 85 i MX Open, kao i šampionat Mediterana u svim klasama.

Među najmlađima u Evropi najbrži je bio komšija iz Rumunije Marius Popovici, ispred Mađara Bencea Pergela i Noela Zanocza. Četvrta pozicija pripala je Matiji Sterpinu koji dolazi iz Hrvatske. U ovoj klasi učestvovali su još i gosti iz Bugarske, Grčke i Turske, ali i Feđa Kuzman iz Srbije koji je zauzeo 11. poziciju u generalnom plasmanu.

Adam Kovacs iz Mađarske bio je najbrži u klasi MX 85. On je trku završio ispred Hrvata Nikole Hranića i Mađara Jakoba Kristofa. Uz Bugare i Grke, na startu se našlo i šest vozača iz Srbije, među kojima je najbrži bio Miodrag Stanojević na desetoj poziciji, ispred Janka Railića, Milića Zimonjića i Teodore Radojčić.

U klasi MX3 najbrži su bili gosti iz Bugarske, pobedu je odneo Veselin Malinov, ispred Atanasa Petrova i Yanka Zokova. Najbrži među našim takmičarima bili su Gabor Sagmajter na petoj i Viktor Lang na desetoj poziciji.

Martin Todorov i Julian Raychev iz Bugarske bili su najbrži u klasi MX B, dok je naš Nemanja Petrić osvojio treće mesto u ukupnom plasmanu.

Rumun Adrian Raduta osvojio je ukupno prvo mesto u klasi MX1, ispred Makedonca Hristian Ilioski i Kipranina Chrisanthosa Charalambousa. Branko Antić stigao je ukupno do pete pozicije u ovoj klasi, dok je Richard Saghmeister plasiran na desetu poziciju u ukupnom plasmanu.

Hakan Halmi koji dolazi iz Bugarske s dve pobede najbrži je u klasi MX2, ispred sunarodnika Ljubomira Vaseva i Kristian Angelova. Ovom klasom generalno su dominirali Bugari, tako da su naši vozači Marko Kostić i Nenad Petrović ukupno stigli do 10. i 11. pozicije.

U klasi MX Open, Čeh Martin Michek bio je najbrži, ispred sunarodnika Petr Bartosa. Treća pozicija pripala je Dmytru Asmanovu iz Ukrajine, koji je prošao kroz cilj ispred Slovenca Thea Urbasa i Španca Ramona Brucarta. U ovoj klasi nisu nastupali vozači iz Srbije.

foto: motosavez.rs