Balkanski šampionat startovao u Grčkoj

Balkanski šampionat u moto krosu statrtovao je finalnog vikenda marta u Grčkoj. Više od 100 takmičara iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Turske, Kipra i Grčke borilo se za premijerne bodove po klasama za Istočnoevropski šampionat, kako neki više vole da ga zovu (čitaj Bugari na čelu sa Bogadnom Nikolovim).

Boje naše zemlje ili Saveza kako ko više voli branilo je šest takmičara i to dvojica u MX 85, trojica u MX 2 i jedan u MX1. Za naše uslove, daljinu i naravno finansije više nego dovoljno.

U klasi MX 85 u konkurenciji 13 vozača Miodrag Stanojević zauzeo je 8. mesto sa osvojenih 26 poena, odnosno Janko Ralić 9. mesto sa uknjiženih 25 bodova. Mnogi će reći i nije tako loše za prvu trku sezone!!!

Klasu MX 2 krasilo je čak 36 takmiačara, što je više nego respektabilan broj učesnika. Najbolje plasirani domaći vozač bio je aktuleni šampion Srbije u pomenutoj klasi Mladen Stanojević koji je posle dve trke završio na 18. mestu sa osam poena. Kako samo ukratko uspeli da saznamo od mladog Stanojevića uslovi tokom prve i druge trke nisu bili isti, tačnije druga je vožena po kiši, a staza je bila tvrda kao beton, što je zadavalo dosta problema takmičarima…Van bodovnog plasamana ostali su Nenad Petrović i Vukašin Ćurčić.

Duško Paunović bio je jedini predstavnik Srbije u najjačoj MX 1 klasi. Dvanaesto mesto i devet poena upisao je Paunović posle prvog takmičarskog vikenda sezone.

Naredna druga runda zakazana je za 17. april na stazi Milci kraj Đevđelije u Makedoniji, praktično, nedelju dana posle uvodne trke Otvorenog šampionata Srbije koja je na programu 10. aprila na Horgošu.

Izvor: plumrace.com