Moto Deda Mraz akcije 2017

Hladni vremenski talas koji je poslednjih nedelja okovao naše prostore ustuknuo je proteklog vikenda pred motociklistima dobre volje smernim da novogodišnjih duhom obraduju ugrožene mališane. Beogradski, mladnovački, zrenjaninski i zaječarski motociklisti doneli su radost svojim najmlađim prijateljima.

U snežni petak, 22, decembra, treću godinu za redom nekoliko zaljubljenika u motocikle obilšlo je Centre za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Naglašavaju – Uvek dan pre odlaska u Sremčicu. Moto Deda Mrazevima u akciji pomogle su i firme IDEA, Sport Vision, Big Print i Soko Štark, na radost 48 štićenika centara u Šiljakovcu i Obrenovcu, koji su ih dočekali toplim osmesima, zagrljajima, čajem i predstavama.

Tekst i foto: A. Milenković / Moto Vesti

Dan kasnije, u subotu, jedanaesti uzastopni put Moto Deda Mrazevi okupili su se ispred Skupštine grada Beograda odakle su krenuli u Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici, u organizaciji “Sportskog Društva BJBikers Beograd”. Njima, preko 200, pridružio se i KUD “Lira” izvevši štićenicima doma najomiljeniji program. Snimak Marka Popadića lepo dočarava kako je akcija izgledala iz ugla učesnika.

Tekst i foto: A. Milenković / Moto Vesti

Uprkos najavljenom lošem vremenu Zaječarci su svoja deda mraz odela obukli preko tankih jakni i po sedmi put odvozili Deda Mraz vožnju. Oni su tom prilikom obradovali štićenike ustanove “Oblutak” novogodišnjim paketićima, ali i najmlađe sugrađane koji su ih nestrpljivo čekali u pola 1 na trgu Oslobođenja. Organizatorima MK Triumphu iz Zaječara pridružili su se prijatelji iz Bora, ali i iz Bugarske.

Tekst i foto: Tijana Hrčak / Moto Vesti

Iste subote, obučeni u kostime Deda Mraza, brojni zrenjaninski motociklisti su se najpre okupili ispred Kulturnog centra gde su mališanima delili slatkiše, nakon čega su na svojim dvotočkašima odneli paketiće u Dnevni centar za boravak dece sa invaliditetom “Alternativa”, i na Dečije odeljenje zrenjaninske bolnice “Đorđe Joanović”. “Pošto smo ove godine sakupili nešto više novca, u konsultaciji sa stručnim ljudima dokupili smo i nešto od potrebnih učila i igračaka. U akciji su učestvovali svi moto klubovi sa teritorije Grada Zrenjanina, ali i dosta ljudi koji nemaju veze sa motociklima. Svi su prepoznali da radimo lepu stvar i odlučili su da nam pomognu” – izjavio je Miša Hromčik, organizator događaja.

Izvor i video: ilovezrenjanin.com
Foto: Miša Hromčik / Facebook

Petnaestu po redu Deda Mraz akciju u Novom Sadu, namenjenu Domu za decu i omladinu u Veterniku, Dečjoj bolnici, Svratištu za decu ulice i Centru za socijalni rad i sigurnoj kući, MK “Apostoli” organizovaće u subotu 30. decembra. Želimo im lepo vreme i još lepše druženje sa najmlađim drugarima.