Do i oko Krita na KTM 690 Enduro

 
Da je avantura stanje uma i da gde ima volje ima i načina pokazala je Maja Jovanović, uputivši se u tandemu na letovanje u Grčku na 690 Enduru, poznatom kao neudobnom čak i samo za vozača, prešavši pri tome 1100km do Atine u 24 časa.

 
“6. meseci kasnije kada je već i sneg pao, setila sam se da postavim video sa puta motorom do Krita. Krećemo nas dvoje na “malom” enduro motoru, 1110 km do Atine u 24h. Može!”

 

 
“Išli smo na zapadni deo krita tako da smo hvatali trajekt u 21h iz Pireja za Hanju, koji plovi 9 sati. Karta po putniku samo za deck je 40 evra po pravcu, dok je za motor samo 20 (kola su 84). Na granicama su me puštali preko reda tako da je sve prošlo mirno, sem onog dela autoputa u Makedoniji. Ako ste vozili BG-NS stari put e pa onaj deo posle Inđije, isti fazon.”

 

 
“Inače ostrvo je ogromno tako da smo obišli samo zapadni deo za 10 dana. Na ovoj strani se nalazi nezaobilazni Balos (ono poluostrvo na video snimku gore), do kog se stiže 7km makadamom a potom i 2km peške kroz i niz kamenjar. Elafonisi plaža neverovatno tirkizne boje mora, i naravno isto takve gužve. I Phalasarna isto tako…”

 

#tb peškir na sedištu

A post shared by Maja Jovanović (@jovanoviczmaja) on

 
“Jednom ću sesti pa ću napisati više o plažama i gde jesti, ovo je post namenjen video snimku ?”