Moto Deda Mraz akcije 2015

Prethodni, poslednji, vikend tekuće godine obeležile su brojne akcije u duhu novogodišnjih praznika namenjene najmlađima. Uvek se posebno ističu Moto Deda Mraz akcije koje su namenjene ugroženim mališanima. Uz beogradsku i novosadsku akciju, koje smo najavili, i Zrenjaninske mališane obradovali su Deda Mrazevi na motociklima.

Gusta magla koja je obvila Zrenjanin u subotu, 26. decembra, nije sprečila motocikliste velikog srca da se deseti put okupe kao Deda Mrazevi na platou Kulturnog centra i zatim sa paketićima upute ka deci sa posebnim potrebama centra “Alternativa” i mališanima sa Dečijeg odeljenja zrenjaninske bolnice.

Foto: Miša Hromčik/Facebook
ddm mv zr 2

Foto i video: ilovezrenjanin.com
ddm mv zr 1

Istog dana u Beogradu maglovito jutro ustupilo je mesto sunčanom danu za devetu akciju u organizaciji “Sportskog Društva BJBikers Beograd”. Moto Deda Mrazevi okupili su se ispred Skupštine grada Beograda odakle su krenuli u Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici. Rekordan 361 motocikl pristigao je u Dom u kome su Deda Mrazeve štićenici dočekali sa čestitkama i koncertom iznenađenja.

ddm mv 7
ddm mv 1
ddm mv 4


Video: telegraf.rs

Sunčana nedelja, 27. decembar, namenjena je bila 13. akciji u Novom Sadu u organizaciji udruženja “Otpisani”, “Apostoli” i “Horda”. Preko 150 novosadskih motociklista Deda Mrazeva obišli su Dom za decu i omladinu u Veterniku, Dečju bolnicu, Svratište za decu ulice i Trg slobode i podelili više od 800 paketića najmlađima. Na kraju akcije na Trgu slobode učesnike je dočekalo nekoliko stotina Novosađana a održana je i predstava za decu koju su izveli “Prijatelji dece Novog Sada” i Željko Veseljko.

Foto: mojnovisad.com
ddm mv ns 1
ddm mv ns 2


Video: vrelegume.rs