“Land of Pyramids” – Hard Enduro u BiH

Hard Enduro trka “Land of Pyramids” na području opštine Visoko, na izletištu Ravne i okolnim brdima, voziće se 23. i 24. aprila 2016. godine, u organizaciji MK “KARO”.

“Po prvi put ove godine, želimo izazvati najizdržljivije, najsnažnije i najspremnije vozače kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona, koji će na brdima oko naših piramida imati priliku testirati vlastite granice” – izjavio je Adnan Memić, član MK “KARO” i jedan od organizatora.

Titulom pobednika prve “Land of Pyramids” Hard Enduro trke okitiće se vozač koji najbrže savlada nepristupačne brdske terene u okolini Visokog. Za učešće je potreban Enduro, Cross ili Trial motocikl a tamičari će biti razvrstani u 2 kategorije – Expert i Hobby.

“U nadi da ćemo organizovati dobru utrku 23. i 24. aprila 2016. godine, potrebna nam je pomoć svih iz Visokog, tako da očekujemo odaziv mnogih privrednika, da kroz svoje partnerstvo u organizaciji ove jedinstvene utrke u BiH, pomognu nam da ova trka postane tradicionalna i uđe u kalendar mnogih svjetskih vozača” – zaključio je Adnan Memić.