Alma Mons Hunt 2017

Narednog vikenda Fruška Gora biće poprište hard enduro borbi na prvoj trci u organizaciji poznatog domaćeg tima – Sums Shumars.

Prvu trku na Fruškoj, ujedno i prvu u Vojvodini, odlikovaće izazovno osmišljen prolog, teški kameniti tereni, obilje potoka, hard usponi, kao i brze deonice, tako da nema takmičara koji se neće naći na muci u nekom trenutku.

Organizatori naglašavaju da je trka otvorenog karaktera, što znači da su dobrodošli svi vozači, a posebno se raduju najavljenom prisustvu vozača iz svih zemalja iz okruženja.

Da bi dodatno istakli sportski duh takmičenja, Sums Shumars odličili su da je učešće za sve dame i omladinu (14-18 god) potpuno besplatno.

I ostale takmičare čekaće prijatno iznenađenje – u cenu kotizacije uključeni su osiguranje takmičara tokom cele trke, majica, suplementi za izdržljivost kao i piće za oba dana trke.

Takmičenje će se odvijati u dve težinski podeljene kategorije:
Klasa A za iskusne, fizički i mentalno spremne vozače sa već savladanim hard enduro tehnikama i veštinama, kao i visokim pragom bola i izdržljivosti.
Klasa B za srednji nivo hard enduro vožnje, gde vozači moraju imati pristojno iskustvo u vožnji po teškim terenima, dobru fizičku i psihičku formu. Klasa za napredne vikend vozače.

Dužina trke je procenjena na 135km terena sledećeg rasporeda:
Dan 1 – Prolog + Enduro – procenjenih 50km
Dan 2 – Hard Enduro, procenjenih 85km

Sa istekom termina za online prijave, za trku je moguće registrovati se i platiti 13500RSD ili 110EUR za individualnu registraciju isključivo u kešu, na lokaciji u Kancelariji takmičenja.

Više informacija o celom događaju saznajte na zvaničnom sajtu trke – http://www.almamonshunt.com

Takmičarima i organizatorima želimo dobru i uzbudljivu trku.