Heroina Etape 4

Na Dakar reliju heroji se pojavljuju u raznim oblicima i veličinama a na četvrtoj etapi ovogodišnjeg relija otelotvorenje heroja bila je Laia Sanz!

Iako koncentrisana na ostvarivanje što boljeg rezultata na tek započetom specijalu, uz to prvog dela maratonske etape, Sanz se nije dvoumila šta da radi kada je naišla na kolegu bez svesti, Pierre Reneta. Francuza Pierre Renet je na Husqvarni proleteo kroz kontrolnu tačku 1 (CP1) na odličnom četvrtom mesto, no nedugo zatim izgubio je kontrolu nad motociklom i udarivši glavom pri padu izgubio je svest.

h et4 renet

Sanz je prva uočila palog kolegu, parkirala svoj motocikl, pozvala podršku i pritrčala mu u pomoć. Ozbiljnost situacija i sama je pokučala da opiše: “Užasno sam se uplašila kada sam našla “Pela” Reneta onesvešćenog kraj staze. Isprva sam se uplačila najgoreg.”
Narednih 35 minuta provela je sa Renetom, pomogavši mu da dođe k svesti, sve do dolaska pomoćnog helikoptera. Nakon toga nastavila je etapu. Zbog svega učinjenog organizatori su odlučili da se 35 minuta provedenih sa palim kolegom Sanz oduzmu iz konačnog vremena, što je nju na kraju etape stavilo na 15. mesto i 19. u generalnom plasmanu.

Cela motociklistička zajednica pozdravlja sportski i viteški duh Laie Sanz čestitkama i naklonima, kojima se pridružujemo i mi.
Najbrža dama ujedno je i sportista velikog srca!