Guy Martin vozi 2015 TT Zero trku

Guy Martin obezbedio je u poslednjem trenutku učešće u TT Zero klasi na ovogodišnjoj Isle of Man TT trci, zamenjujući povređenog timskog kolegu William Dunlop na novoj Victory električnoj mašini.

Dunlop je povređen jutros pri padu u Laurel Bank-u, polomio je rebra i izbacio sebe iz ostatka TT-a. Međutim, posle konsultacija sa oba tima i oba vozača, njegov Tyco BMW timski kolega zameniće ga na trci koja se vozi u sredu.

Martin je već izašao na stazu i kompletirao krug neposredno nakon jutrošnje trke prikoličara. On je završio krug sa prosečnom brzinom od 104mph, nekih 14mph sporije od osvajača pol pozicije John McGuinness na Mugen Shinden motociklu.

Govoreći nakon toga, Martin kaže da je bio šokiran snagom američkog motocikla.

“To je brzo! To je drugačije. Nema brzina, to samo ide i nastavlja da ide i ide! To je najčudnija stvar. To je budućnost, zar ne?”

“Možete čuti malo buke vetra ali isto tako i koliko su bučne kočnice, to su iste kočnice kao na mom superbike-u al’ ih ne čujete! Čudno je, nije da nije u redu ja samo nisam navikao na to, to je najčudnija stvar. Dolazi! Dešava se!”