Dakar 2016 Etapa 2

Nakon jučerašnjeg otkazivanja prve etape čast da započne takmičenje pala je na drugu etapu Dakar relija. Tako su prva takmičarska vremena postavljena tek danas, na skraćenoj etapi 2, Villa Carlos Paz – Termas de Rio Hondo, koja se vozila do kontrolne tačke 4 (CP4) zbog loših uslova na stazi.

dak 16 et2 1

Nakon celodnevnog nadmetanja prvi je na cilj stigao Australijanac Toby Price na KTM-u, 20 sekundi ispred Protugalca Rubena Farie na Husqvarni.
Minut nakon njih stigao je Slovak Stefan Svitko na KMT-u, posle iscrpljujuće borbe sa Francuzom Alain Duclosom na Sherco TVS motociklu.
Austrijanac Matthias Walkner obezbedio je KTM-u i peto mesto dok je najbrža Hondu dovezao Protugalac Paulo Goncalves, 38 sekundi za KTM-om Walknera. Goncalvesu je otkazivanje jučerašnje etape dobro došlo jer je imao problema sa elektrikom na motociklu tokom celog prologa a nakon otkazivanja etape morali su da ga šlepaju do kampa.
Laia Sanz dovezla je svoj KTM na 14. poziciju a Gabor Sagmajster stigao je na 90. mesto.

dak 16 et2 3

Sutra takmičari ulaze u planinski predeo na etapi Termas de Rio Hondo – San Salvador de Jujuy gde takmičare čeka 350km veznih deonica i 315km specijalnog ispita.