Dakar 2015 – SP FiFTYONE Racing

Sajmon Pejvi poznato je ime unutar Dakar relija iako je javnosti poznatije kroz serije “Long Way Round”, “Race to Dakar” i “Long Way Down” u kojima je uspešno obučavao Juana Makgregora i Čarlija Bormana (sa kojim je i učestvovao na Dakar reliju u Africi).
As, poznat kako u Velikoj Britaniji tako i u rodnoj Australiji, instruktor je u poznatoj BMW offroad školi u Velsu a završio je sedam od devet započetih Dakara, ni malo naivan podvig.
Svoj jubilarni deseti Dakar reli voziće u timu zajedno sa svojim sinom, Livelinom, što im je davnašnja želja koju je prošle godine omelo odbijanje Sajmonove prijave od strane ogranizatora.

Le-Havre_Team-SP-FiFTY-ONE_0037

Sajmon ima bogatu istoriju sa BMW-om, no kako su serija 650 i 450 ugašene a brend Husqvarna prodat KTM-u Sajmon i Livelin će na predstojećem reliju nastupati na KTM-u 450 RR.
KTM 450 RR je od svog pojavljivanja 2011. godine pobedio na svakom Dakar reliju, kao i na skoro svim ostalim reli takmičenjima na planeti, a motocikli SP FiFTYONE tima neznatno se razlikuju od fabričkih motocikala. Agregat je blago izmenjen kako bi se povećala snaga u niskim obrtajima a ogibljenje je prilagođeno vozačima. Za prenos snage i upravljanja na podlogu zadužene su Michelin Desert Race gume unutar kojih leže Michelin Desert musevi. Ojačana prednja maska iz Grčke i teži i jači štitnici ruku dodaju žilavost samom motociklu a 3 litre vode u šus-plehu obezbežuju da vozači ne budu žedni u slučaju opasnosti.

Le-Havre_Team-SP-FiFTY-ONE_0009
Le-Havre_Team-SP-FiFTY-ONE_0010
Le-Havre_Team-SP-FiFTY-ONE_0015
Le-Havre_Team-SP-FiFTY-ONE_0022
Le-Havre_Team-SP-FiFTY-ONE_0017
Le-Havre_Team-SP-FiFTY-ONE_0030
Le-Havre_Team-SP-FiFTY-ONE_0024