2015 SX Anaheim 1 Rezultati

Prva trka AMA Supercross šampionata odigrala se u subotu 3. januara pred, po peti put, rasprodatim stadionom sa preko 45000 ljudi.
Dobar start bio je ključ uspeha na ovoj trci, što je dokazao Ken Rokzen, došavši do svoje treće SX pobede a prve za RCH/Soaring Eagle/Suzuki tim (jedan od vlasnika je višestruki šampion i čovek koji je zauvek izmenio sam sport, Riki Karmajkl).
Majk Alesi iz Smartop Motoconcepts Racing tima, poznat po dobrim startovima, nije podbacio i u borbi sa Rokzenom i Endru Šortom iz BTO Sports KTM tima uspeo da iz prve krivine izađe prvi i osvoji holšot kao i SupercrossLive.com holšot nagradu.
Šort i Rokzen su ga potom lako obišli i Šort je bio u vođstvu kraće vreme, sve dok ga Rokzen nije obišao i produžio u pobedu.
15 sx a1 2
U drugom krugu Šorta je obišao novajlija Džejson Anderson it Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing tima, osvojivši na svojoj debitantskoj trci drugo mesto. Odličan uspeh za prvu trku njega i njegovog tima.
Šorta je u devetom krugu obišao Hondin Trej Kanard koji je zauzeo poslednje mesto na podijumu.
Rajan Dandži iz Red Bull KTM poslednji je obišao Šorta, za 4. mesto.
Za Dejvija Milsapsa iz Monster Energy Kawasakija i Iala Tomaka iz GEICO Honde Anahajm 1 bio je razočaranje jer su obojica na samoj trci pali dvaput i nisu završili u bodovima.
Ni za veterana Čeda Rida (Discount Tire/TwoTwo Motorsports) trka nije bila veoma uspešna, završio je iza Alesija, na 10. mestu ali ipak u bodovima.
15 sx a1 3
Posle prve trke bodovno stanje je sledeće:

1. Ken Roczen Suzuki 25
2. Jason Anderson Husqvarna 22
3. Trey Canard Honda 20
4. Ryan Dungey KTM 18
5. Andrew Short KTM 16
6. Justin Barcia Yamaha 15
7. Weston Peick Yamaha 14
8. Broc Tickle Suzuki 13
9. Mike Alessi Suzuki 12
10. Chad Reed Kawasaki 11