2015 SX Daytona

Daytona je sem ljubiteljima auto trka dobro poznata i ljubiteljima supercross-a po čuvenoj trci.
Ove godine na stazi koju dizajnira jedna od najvećih zvezda sporta, Ricky Carmichael, ubedljivu pobedu odneo je KTM.

Staza u Daytoni poznata je kao najduža supercross staza i jedna od najtežih za vožnju, sa elementima motocross-a i endrucross-a.
Prvih sedam krugova vodio je Andrew Short (BTO KTM) nakon čega je vođstvo preuzeo Ryan Dungey (Red Bull KTM) koji je ostao vodeći i trijumfovao.
Ryan sada ima vođstvo od 40 poena u generalnom plasmanu usled lošeg finiša Treya Canarda (završio šesti nakon pada u prvom krugu) i odustajanja Kena Roczena. Roczen, čiji tim delimično poseduje i sam Ricky Carmichael, ove godine prešao je sa KTM na Suzuki motocikl i napustio je treninge sa Aldinom Bakerom, što se na početku sezone učinilo kao dobar potez jer je na prve tri trke završio na pozicijama 1-2-1 no nakon toga sve je krenulo nizbrdo, kulminiravši ponovnom povredom skočnog zgloba na treningu u Daytoni, zbog čega će propustiti narednih nekoliko trka. Roczenu će ovo biti prvo propuštanje trka u karijeri u kojoj je do sada važio za vozača koji je konstantno u vrhu.

Eli Tomac (GEICO Honda) loše je započeo trku, završivši osmi prvi krug ali se dobrom vožnjom probio do drugog mesta. Njega je kroz cilj pratio novajlija Blake Bagget (Yoshimura Suzuki) kome je ovo prvi 450 SX podijum u karijeri, a Daytona pogoduje njegovom stilu vožnje.

Najzanimljiviji momenti 450SX trke u Daytoni:

Generalni plasman:

1. Ryan Dungey KTM 224
2. Trey Canard Honda 184
3. Eli Tomac Honda 159
4. Ken Roczen Suzuki 156
5. Chad Reed Kawasaki 140
6. Jason Anderson Husqvarna 140
7. Cole Seely Honda 138
8. Blake Baggett Suzuki 135
9. Andrew Short KTM 109
10. Brock Tickle Suzuki 107