2015 SX Anaheim 2

Za treću trku sezone AMA Supercross vratio se u Anaheim na Angel stadion.
17. januara pred 40 hiljada ljudi Ken Roczen iz RCH Soaring Eagle/Jimmy John’s Factory Suzukija došao je do svoje druge ubedljive pobede.
Iz prve krivine izašao je kao četvrti i ubrzo je obišao Alberstona (Motosport.com/Arma Energy Yamaha), Millsapsa (Monster Energy Kawasaki) i Shorta (BTO Sports KTM) stigavši tako u vođstvo u kom je ostao do kraja trke, pobedom povećavši svoju prednost u generalnom plasmanu.
Short je pao dok je bio na drugom mestu, koje je od njega preuzeo Millsaps dok se na trećem našao Reed (Discount Tire Racing/TwoTwo Motorsports). Potom je Dungey (Red Bull KTM) sa četvrtkog mesta obišao Reeda u trećem krugu i Millsapsa u četvrtom. Nakon toga Reed i Millsaps borili su se za trće mesto dok ih prošlonedeljni pobednik, Tomac (GEICO Honda) nije obišao u 4. krugu.
Potom je u 7. krugu došlo do incidenta između Canarda (Team Honda) i Reeda, kada je Canard prvo udario u Reeda tokom borbe za 4. mesto, zbog čega su obojica pali, a potom je Reed izgurao Canarda sa staze pri čemu je Canard i pao. Reed je za to dobio crnu zastavu (isključenje sa trke) a očekuju se i dodatne sankcije. Ovo je snimak incidenta:

Vodeći trio do kraja trke nije menjao pozicije iako je Dungey imao bolja vremena po krugovima dok nisu naišli na zaostale vozače.
Dungeyu je ovo najbolji plasman ove sezone, na prošloj trci bio je treći a na prvoj četvrti, tako da ga ovim tempom na sledećoj trci možemo očekivati na najvišem stepeniku na podijumu.
I Barica (Autotrader.com/Toyota/Yamaha) je došao do svoje najbolje pozicije, četvrtog mesta.
sx15 a2 450 podium
Snimak trke 450SX:

Posle treće trke generalni plasman je sledeći:

1. Ken Roczen Suzuki 72
2. Ryan Dungey KTM 60
3. Jason Anderson Husqvarna 51
4. Eli Tomac Honda 46
5. Trey Canard Honda 43
6. Justin Barcia Yamaha 43
7. Broc Tickle Suzuki 38
8. Weston Peick Yamaha 32
9. Andrew Short KTM 31
10. Davi Millsaps Kawasaki 30