2015 SX Dallas

Trka u Dallasu je prva u supercross šampionatu koja se odigrava na istoku SAD i dovela je takmičare u Texas.

Na gusto nabijenoj zemljanoj stazi nalik na motocross staze dominirao je Ryan Dungey, vozač Red Bull KTM-a, kome su takve staze jača strana.
Dungey je uhvatio holeshot i vodio je tokom cele trke, završivši je 3.7 sekundi ispred drugoplasiranog i izvevši akrobaciju pri prolasku kroz cilj, veoma neuobičajeno za asa iz Minesote.
15 sx dallas 2
Bivši MX2 svetski šampion Ken Roczen (RCH/Soaring Eagle/Jimmy Johns Suzuki) prvi krug završio je na četvrtom mestu a do šestog kruga stigao je do drugogmesta, kada je došlo do gurkanja sa Davijem Milsapsom (Monster Energy Kawasaki). Nakon toga Roczen je pokušao da stigne Dungeya ali bezuspešno.
Trey Canard (Team Honda) sve vreme pratio je Roczena, bio je iza njega u prvom krugu a potom je obišao Blake Baggetta i Milsapsa i trku završio na trećem mestu. Canard ima konstatno dobre završetke u bodovima i nalazi se na solidnom trećem mestu u generalnom plasmanu.
Za Blake Baggetta (Yoshimura Suzuki) četvrto mesto je njegov najbolji plasman do sada u velikoj, klasi od 450ccm. Očigledno je da se Bagget polako privikava na snažan motocikl i da se od njega mogu očekivati odlični rezultati.
15 sx dallas podium

Najbolji momenti trke:

Stanje u generalnom plasmanu nakon 7 trka:

1. Ryan Dungey KTM 152
2. Ken Roczen Suzuki 140
3. Trey Canard Honda 129
4. Eli Tomac Honda 114
5. Jason Anderson Husqvarna 100
6. Cole Seely Honda 93
7. Blake Baggett Suzuki 86
8. Chad Reed Kawasaki 85
9. Andrew Short KTM 82
10. Justin Barcia Yamaha 71