ABM – Asocijacija za bezbednost motociklista

Brigu o boljitku motociklizma u Srbiji na sebe je preuzela jedna asocijacija. Šta je Asocijacija za bezbednost motociklista?

ABM je nevladina organizacija, koja na jednom mestu okuplja najeminentnije stručnjake iz oblasti bezbednosti saobraćaja, eksperte iz oblasti bezbednosti saobraćaja motociklista, iskusne moto instruktore, uspešne moto sportiste, stručnjake medicine i prava, osiguravajuća društava, moto klubove, medije, uvoznike dvotočkaša i opreme i dr.

Preko deset godina, stručni tim ABM uz podršku državnih i lokalnih institucija, zajednički radi u cilju:
– Unapređenja naučnog i stručnog rada u oblasti bezbednosti saobraćaja motociklista, kako bi smanjili broj stradalih motociklista
– Promovisanja masovnije, bezbedne upotrebe motocikla kao vida prevoza

Iza ABM je značajan broj studija, projekata i kampanja u oblasti bezbednosti saobraćaja, u saradnji sa eminentnim međunarodnim i domaćim organizacijama u ovoj oblasti kao što su FIM, ACEM, IMRUA, MSS i dr. ABM je u protekle dve godine već ostvarila par veoma uspešnih akcija: “100 Bezbednih Honda moto lica” u Beogradu(na kojoj smo i sami prisustvovali), kao i dve akcije “Pogledaj dva puta – Sačuvaj život” u Valjevu 2014. i 2015. godine.

Poseban osvrt ABM baca na edukaciju rizičnih kategorija motociklista. Analizom stranih iskustava i primenom domaćih ekspertskih znanja u oblasti bezbenosti saobraćaja motociklista, definisali su savremene modele obrazovanja i edukacije. U okviru ABM funkcioniše “Aktivni trening bezbedne vožnje”, kroz koji na stručan način žele da prenesu dugogodišnja znanja o bezbednom učestvovanju u saobraćaju i bezbednom upravljanju različitim stilovima motocikala u gradskim i terenskim uslovima vožnje.

Svoje prve treninge ABM započinje ovog vikenda, a više informacija o njima, kao i o prijavljivanju za njih, možete videti na sledećem linku.

U okviru članstva ABM želi da okupi i poveže sve one koji se stručno bave bezbednošću saobraćaja motociklista, one koji vole dvotočkaše, bilo kao prevozno sredstvo ili im je motociklizam strast i način života.