2015 SX San Diego

Petco Park u San Diegu prvi put je ugostio AMA Monster Energy Supercross, hladne večeri trku je uživo ispratilo preko 40 hiljada posetilaca.

Šesta trka sezone dodatno je izdvojila vodeće vozače, pogotovo vodeći trio koji se na početu trke odvojio od ostalih.
Ken Roczen (RCH Suzuki) odlično je startovao i ugrabio holeshot ispred Trey Canarda (Honda) i Andrew Shorta (BTO KTM). Nakon brzog starta pokušao je da im odmakne ali mu to nije pošlo za rukom usled odlične vožnje Canarda, koji mu je sve vreme bio za petama. Roczen i Canard su par puta menjali pozicije pre nego što je Canard odlučno zadržao vodeću. Tek u 14. krugu Roczen je ponovo imao priliku da napadne, koju nije uspeo da iskoristi, kao ni onu u 17. krugu.
Vodeći u generalnom plasmanu Ryan Dungey (Red Bull KTM) iz prve krivine izašao je kao peti ali je več u drugom krugu obišao Davi Millsapsa (Monster Energy Kawasaki) za treće mesto. U ostatku trke Dungey je bio blizu vodećeg dvojca ali ni jednom dovoljno da bi mogao da ih prestigne. Poslednjih 15 krugova prve tri pozicije ostale su iste. Milsaps je trku završio na razočaravajućem 20. mestu.
Dok su pokušavali da isprate Dungeya Chad Reed (Two Two Kawasaki) i Eli Tomac (GEICO Honda) sudarili su se nakon čega je Tomac pao. Tomac je odmah nastavio trku ali mu je trebalo vremena da nadoknadi izgubljena mesta. Reed je na kraju završio četvrti a Tomac peti.
Primetan je izostanak fabričkog Kawasakija iz vodećih pozicija, nešto na šta nas je navikao i dalje aktuelni šampion Ryan Vilopoto.

Najbolji momenti 450SX trke:

Trenutno stanje u generalnom plasmanu:

1. Ryan Dungey KTM 127
2. Ken Roczen Suzuki 118
3. Trey Canard Honda 109
4. Eli Tomac Honda 100
5. Jason Anderson Husqvarna 85
6. Cole Seely Honda 82
7. Chad Reed Kawasaki 75
8. Justin Barcia Yamaha 71
9. Blake Baggett Suzuki 68
9. Andrew Short KTM 66