VW spreman da proda Ducati

VW Grupa početkom meseca obezbedila je pozajmicu u iznosu od 20 milijardi evra od 13 banaka sa obavezom vraćanja u narednih 12 meesci kako bi lakše prebrodila trenutnu krizu. Kako Rojters navodi kao jednu od garancija Grupa je navela spremnost da proda ogranke vredne i više od pozajmljene cifre.

U septembru je VW potresao najveći skandal u njegovih 78 godina postojanja kada su obelodanjene malverzacije na ekološkim testiranjima u SAD a kasnije i u Evropi. Iako je kasnije otrkiveno da su i drugi proizvođači imali udela u nedelu sva osuda javnosti pala je na VW koji je izgubio milijarde evra tržišne vrednosti, veliki pad akcija i ostao bez dugogodišnjeg generalnog direktora a Grupu tek isčekuju troškovi popravke vozila i isplata odšteta.

Audi je, kao deo VW Grupe, 2012. kupio Ducati i u međuvremenu investirao velike sume novca u italijanskog proizvođača koji se danas nalazi u daleko boljoj poziciji nego 2012. Ducati se navodi sa Lamborghinijem i Bentleyem kao deo luksuznih kompanija u vlasništvu Grupe čija je prodaja moguća ali manje verovatna jer nemaju dovoljnu vrednost da značajno promene stvari a kao favorit za prodaju navodi se deo kompanije MAN koji se ne bavi transportnim programom.