Vaskršnja akcija Sremčica 2016

Vaskrs je za sve vreme mira, odmaranja ali i radosti a za štićenike Doma za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici posebno je značajan – jer to je vreme kada dolaze bajkeri. Pored Nove Godine, Vaskrs je drugi put kada beogradski motociklisti dolaze u Dom kako bi se družili sa štićenicima.

Tmurno i kišno vreme napravilo je pauzu taman da se put i sportski tereni osuše a motociklisti koji su se u nedelju 1. maja okupljali ispred Skupštine grada posmatrali su oblake i iščekivali polazak kod svojih drugara.

SR V 16 MV 01

SR V 16 MV 17

Skup od ukupno 52 motocikla i mopeda osigurao je da štićenicima Doma Vaskrs i 1. maj prođu u najboljem raspoloženju. Učenici srednje ugostiteljske škole posebno su zasladili susret a za slatkiše i jaja koje su motociklisti poneli sa sobom štićenici su spremili posebne čestitke.

SR V 16 MV 33
SR V 16 MV 35
SR V 16 MV 49

Poseban događaj uvek je fudbalska utakmica, u kojoj su domaćini nadigrali udružene motocikliste. Nakon utakmice bilo je vreme za rastajanje a ni jedan motociklista nije mogao da ode pre nego što obeća da će doći ponovo, uskoro, za novu godinu.

SR V 16 MV fudb

Više fotografija sa događaja možete naći u našoj FB galeriji, a atmosferu dočaravaju i video snimci Saše Petrovića i Dragoljuba Nikolića:


SR V 16 MV 29