Sponzor LCR Honde pod istragom zbog pranja novca

U policijskoj raciji u Londonskim kancelarijama CWM FX firme, ovosezonskog sponzora LCR Honde čiji se logo nalazi na MotoGP motociklima Cal Crutchlowa i Jack Millera, uhapšeno je trinaest radnika.

Londonska policija, izvršila je hapšenje početkom meseca u saradnji sa inspektorima finansijskog poslovanja u cilju sprovođenja istrage pranja novca i prevare i uhapsila deset muškaraca i tri žene u svojim kancelarijama u prestižnom Londonskom Heron Tower-u. Osoblje je potom pušteno uz kauciju do septembra.

U saopštenju policije, detektiv Maria Woodall je rekla: “Glavni cilj hapšenja u ovoj fazi istrage bio je sprečavanje kriminala jer verujemo da je on u toku i sprečavanje ljudi da stavljaju svoj novac u CWM fond uz 5% kamate mesečno.”

“Sada nam je potrebno da stupimo u kontakt sa nekim ko misli da je investirao konkretno u ovo preduzeće kako bi nam pomogao da tačno razjasnimo kako je ova kompanija koristila sredstva koja su im u dobroj nameri dali građani koji žive u Velikoj Britaniji i inostranstvu.”

Kakav efekat će hapšenje imati na sponzorstvo Lucio Cecchinellovog MotoGP tima, koji je spreman za početak sezone ovog vikenda u Kataru, ostaje da se vidi.