Slovenci dominirali na Jeljenu

Treću trku Otvorenog šampionata Srbije u moto korsu koja je održana na stazi Jeljen iznad Čačka gotovo u svim klasama ubedljivim trijumfima obeležili su takmičari iz Slovenije. Organizator AMSK Termorad Čačak je pribegao spajanju klasa, što je bio pravi pogodak, tako da je čitava manifestacija, po dve trke za svaku diviziju, protekla ekspresno na ogromno zadovoljstvo više od 4.000 posmatrača.

Prvi su na startnu rampu izašli takmičari klasa MX 3 i MX B, ujedno je to bila i najbrojnija divizija. Kada je rampa „pala“ zagrmelo je na Jeljenu i euforija je počela. Čast domaćim takmičarima u MX 3 odbranio je Gabor Sagmajster, a u MX B Slobodan Jablanović, dok se se Slovenci „morali“ zadovoljiti prvim mestima.

Za njima je sledila divizija dva koju su sačinjavali kroseri klasa MX 1 i MX 2, koji ih je bilo neznatno manje, ali su brojčanost nadoknađivali virtuoznim skokovima i gotovo neprestanim obilaženjima, odnosno promenama u plasmanu. Vredan hvale je Miloš Đorđević u MX 1 klasi koji je nekoliko krugova od starta prve trke bio vodeći u diviziji dva, ali je onda nedostatak kondicije učinio svoje, i vođstvo je preuzeo Teo Urabs iz Slovenije, ne dozvolivši nikome da mu ugrozi vodeći pozicju do kraja trke. Branko Antić je bio na visini zadatka.

Zanimljiv duel vođen je u klasi MX 2, gde je slavio Nenad Jeremić, koji je ozbiljno popravio formu, ispred odličnog Miroljuba Cvetkovića. Istini za volju i ostali takmičari borili su se do poslednjeg atoma snage, odnosno do samog cilja tokom 25 minuta plus dva kruga kako nalaže Pravilnik takmičenja. U pomenutoj klasi nije bilo gostiju iz Dežele, tako da se ne zna, kako bi se ista završila, ali to svakako ne umanjuje prikazano na stazi od strane pomenutih.

Šlag na torti bili su najmlađi takmičari divizije tri, klase MX 65 i MX 85. Poput osica jurnuli su od starta i vrteli se 15 minuta plus dva kruga, poput velikih na izuzetno zahtevnoj stazi, ali za ovu priliku više nego odlično sređenoj. U MX 65 slavio je Veljko Krsmanović ispred Andreja Suše, dok je u MX 85 za promenu najbrži bio Gasper Plazer ispred odličnog Miodraga Stanojevića.

Nezvanični rezultati:

Klasa MX 65: 1. V. Krsmanović, 2. A. Suša, 3. D. Rakić
Klasa MX 85: 1. G. Polazer,2. M. Stanojević, 3. J. Ralić
Klasa MX 1: 1. T. Urbas, 2. B. Antić, 3. M. Đorđević
Klasa MX 2: 1. N. Jeremić, 2. M. Cvetković, 3. M. Stanojević
Klasa MX 3: 1. B. Barniselj, 2. G. Sagmajster, 3. L. Kropin
Klasa MX B: 1. J. Bencan, 2. S. Jablanović, 3. N. Vemić

Tekst i foto: plumrace.com