Jeljen 2016: Nevreme pokvarilo spektakl

Drugu trka Otvorenog moto kros šampionata Srbije koja je u na stazi Miloš Lijeskić-Jeljen vožena u nedelju 15. maja osim izuzetno zanimljivih i krajnje neizvesnih duela obeležilo je i nevreme koje se na polovini druge vožnje spustilo na obronke Suvobora. Jaka kiše, vetar i nagli pad temperature uzrokovali su najpre da se trka u klasi MXB vozi svega šest minuta plus dva kruga, a da zatim organizatori u dogovoru sa vozačima odluče da se takmičenje prekine.

Jeljen 2016 Milan Stojanović 2

Kao i prethodnih godina i ove godine na Jeljenu je dominirao slovenački vozač Teo Urbans koji je u obe trke klase MX1 bio više nego ubedljiv. Na drugoj strani, a na zadovoljstvo domaće publike, ove godine su izuzetne vožnje prikazali i takmičari dva čačanska tima „Termorad AMSK Čačak“ i „Tanasko Rajić“, najavivši na taj način izuzetne rezultate u ovoj sezoni.

U najmladjoj klasi MX65 I mesto osvojio je Aleksa Milosavljević iz moto kluba Tanasko Rajić, drugo Petar Rajević i treće Filip Rajević, obojica iz kluba Termorad AMSK Čačak. U klasi MX85 prvi je bio Miodrag Stanojević, Pusta Reka, drugi Milić Zimonjić iz MK Tanasko Rajić a treće jedina devojčica na takmičenju Teodora Radojčić iz MK Ere.

Jeljen 2016 Teodora Radojčić 4

U klasi MX1 kroz cilj je prvi prošao gost iz Slovenije Theo Urbas, drugo mesto osvojio je šampion Srbije za prošlu godinu Branko Antić, a treće Ričard Sagmajster. U klasi MX2 Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić pobedio je u obe vožnje i pokazao da je ove sezone jedan od glavnih konkurenata za najviši plasman, drugi je bio gost iz Makedonije Hristian Stanković a treći vozač iz BIH, Antonijo Čerkez.

Nenad Petrović je zauzeo prvo među juniorima, Vukašin Jablanović iz GTC Racing Kraljevo drugo a Miloš Radulović iz Termorad AMSK Čačak treće mesto. Prestavnik Termorad AMSK Čačak Milan Stojanović je bio najbolji po blatu i kiši i zauzeo I mesto, drugi je bio takodje vozač iz kluba Termorad AMSK Čačak Nemanja Petrić koji je uspeo da se posle pada u drugoj vožnji vrati na drugo
mesto a treći je bio vozač iz Slovenije Jernej Bencan.

Jeljen 2016 Aleksa Milosavljević 1

U klasama MX3, vozači preko 40 godina, prvi je bio Vikto Lang iz kluba Promoto off road, drugi Gabor Sagmajster a treći takmičar iz Slovenije Boštjan Braniselj. U najstarijoj klasi, vozači preko 50 godina, prvo mesto je ostvario Dragiša Stanković iz Sagmajster tima, drugi je bio Miroslav Radosavljević iz Župe a treći Pantelija Vukobratov iz kluba BAP R.T.

U ekipnoj konkurenciji, klasa I, prvo mesto zauzela je ekipa MK Tanasko Rajić, drugo Termorad AMSK Čačak i treće MK Ere iz Arilja. U klasi II, prvo mesto osvojila je ekipa Termorad AMSK Čačak, drugo MCF Subotica a treće Primoto off road iz Novog Sada.

Jeljen 2016 Nenad Petrović 3

Iz tabora organizatora poručuju da su zadovoljni da je sve prošlo bez povreda i incidenata, da je publika bez obzira na vremenske neprilike bila zadovoljna, da je takmičenje proteklo u najboljem redu i iskreno se zahvaljuju svim volonterima, sponzorima i donatorima na pomoći.

Foto:Termorad AMSK Čačak
Tekst: Aleksandar Arsenijević